Strategia UE pentru Regiunea Dunarii, un model de dezvoltare regionala la nivel european, initiativa lansata de Romania si Austria in 2008, va fi definitivata pana la sfarsitul acestui an, a anuntat marti printr-un comunicat Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.
"Din punct de vedere economic, implementarea acestei Strategii va crea si in Romania noi oportunitati pentru mediul de afaceri prin imbunatatirea accesibilitatii, prin continuarea extinderii si modernizarii infrastructurii portuare, aeroportuare, sistemului stradal si feroviar, prin crearea unui sistem multi-modal de transporturi, dezvoltarea si extinderea infrastructurii utilitatilor. Prioritar pentru Romania este sublinierea importantei fluviului Dunarea ca si coridor de legatura intre statele din regiune si Marea Neagra", a declarat ministrul Elena Udrea.

Strategia Dunarii este o strategie interna a Uniunii Europene la care sunt invitate sa participe si statele terte riverane si respecta cele trei principii aplicate si in cazul Strategiei UE pentru Regiunea Marii Baltice. Cele trei domenii propuse de Comisia Europeana si pe care se va axa Strategia sunt: conectivitatea (transport, energie, telecomunicatii), protectia mediului si gestiunea apei, dezvoltarea socio-economica (cultura, educatie, turism, dezvoltare rurala).

De asemenea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a mai spus ca proiectul mai vechi privind transformarea Bucurestiului intr-o capitala dunareana ar trebui reluat, fiind de importanta deosebita pentru economia romaneasca.

Discutiile privind transformarea Bucurestiului intr-un port dunarean dateaza inca de dinainte de 1990.

Fluviul Dunarea este al doilea ca lungime intre fluviile Europei, dupa Volga, avand o lungime de aproximativ 2860 km. O portiune de 1075 km din lungimea Dunarii, adica o treime, traverseaza Romania. Dunarea traverseaza zece tari (Austria, Bulgaria, Croatia, Germania, Ungaria, Republica Moldova, Slovacia, Romania, Ucraina, Serbia) si trece prin patru capitale de stat: Viena, Bratislava, Budapesta si Belgrad.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri