Marea Britanie si tarile nordice fac cele mai multe tranzactii pe mobile, Elvetia fiind la coada unui clasament ce ia in calcul 11 tari internationale, majoritatea in Europa.

Pe de alta parte, Elvetia genereaza cele mai mari venituri per tranzactie din tarile analizate intr-un studiu al companiei germane Zanox.

Tarile care au fost incluse in studiu sunt Benelux (Belgia, Olanda, Luxemburg), regiunea Europei de Est, Franta, Germania, Austria, Italia, Tarile Nordice, Spania, Elvetia si Marea Britanie

Cresterea tranzactiilor in tarile din Europa de Est, incluzand Romania, este comparabila cu cea din Franta, cu o crestere substantiala la finalul anului.

Vanzarile via mobile device-uri cresc rapid. „Piata mobila nu s-a maturizat inca, este in continua dezvoltare”, conform Zanox. Smartphone-urile cresc in pondere in fata tabletelor, acestea din urma acoperind in anii anteriori „partea leului” din vanzarile de pe device-uri mobile.

Cele mai mari cresteri in 2015 vs 2014 pe terminale mobile au venit din Spania, cu +68,8%. Cresteri bune au avut loc si in Europa de Est (68,7%) si tarile din Europa de Nord (68,3%). Benelux a inregistrat o evolutie de doar 24,2%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri