Comentarii pe articolul Comentariu soc in presa austriaca: Romania poate aduce Austria la faliment


Este vina lor

Mihai Neagu la 15 Februarie 2009, ora 16:31
Pentru ca s-a ajuns la un grad de indatorare atat de mare a populatiei este vina bancilor.Acestea au fost atat de fericite ca au gasit fraieri sa le accepte dobanzi atat de mari,incat au dat navala, orbite fiind de pofiturile uriase care se preconizau.Era absolut previzibil ca se va ajunge aici,si ma intreb cu ce se ocupa analistii lor.
Despre bancile austriece va pot spune ca dau dovada de nesimtire sa se planga acum.Inainte sa le preia austriecii,BCR si Banca Agricola ofereau cu preponderenta credite pt. activitati economice.Dupa ce au venit acestia, s-au reorientat spre credite pentru consum ,care pareau a fi mult mai rentabile si mai sigure.Firma la care lucram, a soliciatat in 2007 un credit pt. productie de cca. 8 mil. euro.Raspunsul bancilor austriece a fost ca nu sunt interesati sa finanteze o activitate de productie ,iar neoficial ni s-a spus sa nu mai insistam pt ca ei sunt concentrati pe finatari in segmentul imobiliar si catre populatie.
Aceasta a fost politica lor si a venit vremea sa culeaga roadele.Nu trebuie ca Romania sa plateasca pt. lacomia lor.
Berendei George la 15 Februarie 2009, ora 16:58
A venit vremea cand le putem da o lectie asa numitelor "banci" cu capital"privat".
Au venit cu niscaiva euroi , li s au pus la dispozitie sedii si i au indatorat pe romani pana la gradul de sclavi ai sistemelui bancar, au majorat dobanzile dupa pofta si nevoile lor"neinfinite" si acum se pling de felul cum sunttratatzi ?
Sa le fie rusine !
Merita mult mai mult, as face ca fiecare banutz pe care l au scos din tara si nu l au investit in economia Romaniei sa fie reintrodus si majorat cu aceiasi dobanda pe care au perceput o acestia fiecarui cetatean roman.
Berendei George la 15 Februarie 2009, ora 17:35
Daca ar fi sa se faca un sondaj la cum sunt percepute bancile cu capital strain si in functie de acesta sa se poata face o selectie la ramanerea lor pe piatza romaneasca multe banci ar fi descalificate.
Au folosit si folosesc fel de fel de pertipuri "reclame"ptr atragerea clientilor care mai de care mai atragatoare multe din acestea nerealiste.
Singura vina pe care o are statul roman este ca nu le a perceput daune ptr reclame mincinoase !
Amarandei Eniko la 17 Februarie 2009, ora 01:16
Inainte de aceste probleme aparute pe piata de capital si nu numai, daca vroiai un credit pe firma, pentru investitii sau productie (cum a spus mai sus Mihai Neagu), te puricau mai vroiau o balanta o asigurare de viata cesionata catre ei, un imobil garantie, alte si alte documente si calcule indicatoare a gradului de eficienta de posibilitatea rambursarii, de incadrare la o anumita dobanda si asa mai departe, de mie mi s-a facut lehamite si am renuntat la "expansiune". Iar in ceea ce priveste banca Raiffeisen am avut un soc teribil ca in luna in care am deschis un cont la aceasta banca , neruland nici un ban prin banca, la finele lunii am fost gratulata cu un "comision de administrare cont" in valoare de 30 RON (300.000 lei vechi ! ). Unde mai e posibil sa nu faci nici un comision, dar sa incasezi 30 ron. Cat % reprezinta 30 ron din "0" lei rulaj prin banca?( As dori sa am si eu asemenea profit : munca nu, plata da! dar nu putem ajunge toti "alesi ai poporului".) Nemaivorbind de faptul ca fiecare operatiune efectuata prin banca se comisioneaza ! "Sameni vant, culegi furtuna!", sa mai stranga si ei cureaua ca noi am strans-o destul, mai lipseste sa ne-o strangem de gat !
Dorin la 17 Februarie 2009, ora 11:13
Eu vad altfel o implicare a statului daca bancile nu mai sunt capabile sa gestioneze situatia: Statul sa imprumute direct populatia, devenind principalul creditor in piata, astfel incat aceasta sa-si lichideze creditele la banci, care n-au decat sa-si duca banii acasa si sa uite dobanzile imense. In felul acesta, banii nu ar fi aruncati catre niste institutii straine, ci ar fi repartizati populatiei, un debitor mai usor de controlat. Si i-ar ajuta pe cei care se plang ca nu mai pot sa scape de povara, parasind piata (am indoieli ca doresc acest lucru). La revedere, domnilor! A fost bine pana acum "la placinte inainte".

  Inapoi la articolul Comentariu soc in presa austriaca: Romania poate aduce Austria la faliment

Setari Cookie-uri