Comentarii pe articolul Ce presupune listarea unei companii la bursa


Tranzactionare la Bursa

Minea-Grigore Ecaterina la 25 Noiembrie 2009, ora 15:00
Ca sa poata intelege lumea ce inseamna tranzactionarea la Bursa, explicati va rog si ce conditii trebuie sa indeplineasca o companie ca sa poata veni cu actiuni la bursa.Care este valoarea minima a unei actiuni si in ce sa se regaseasca aceste valori, la modul real.Cine verifica daca acele actiuni au in spate vreo acoperire?
Generalitati si titluri stie toata lumea sa citeasca, insa nimeni niciodata pana acum nu a explicat asa ceva.Ce forma juridica trebuie sa aiba firma respectiva?(Oare un SRL ar putea beneficia de tranzactionare la Bursa? Eu cred ca NU).Va rog reveniti cu detalii care sa lamureasca lumea.
Multumesc anticipat.
Diana Cioltei la 25 Noiembrie 2009, ora 15:22
Buna ziua,

Multumim foarte mult pentru comentariu, opiniile cititorilor sunt intotdeauna binevenite.
Raspunsurile la intrebarile adresate de dumneavoastra in acest comentariu se regasesc in slide-urile 2 si 3 ale articolului.
Va invit sa parcurgeti intreg articolul si sunt sigura ca veti afla mai multe detalii despre forma juridica si conditiile specifice ale listarii.
Alte aspecte de detaliu care nu au fost surprinse in acest material vor fi disponibile in articole viitoare pe aceasta tema.

Va multumesc,

Diana Cioltei
Razvan P la 26 Noiembrie 2009, ora 03:48
Evident ca un SRL nu poate fi listat la bursa, simplu pentru ca un SRL are parti sociale nu actiuni. Totusi imi imaginez ca un SRL ar putea emite bonds, care sa poate fi tranzactionate la bursa.

De asemenea nu cred ca exista o valoare minima a actiunii (exista penny stocks, pe care emitatorii le-au emis in ideea ca nu se poate merge mai jos de cel mai mic denominator financiar). Firma mea (societate pe actiuni, inregistrata in USA) are 60.000 de mii de actiuni, impreuna valorand (contabil) 50 de dolari, insa evident nu este tranzactionata la bursa.

As dori sa stiu care sunt costurile aferente emisiunii primare de actiuni, si care este, dupa parerea autorului articolului, volumul minim de actiuni care trebuie emise pentru a fi economic fezabil.

  Inapoi la articolul Ce presupune listarea unei companii la bursa

Setari Cookie-uri