Comentarii pe articolul Contrabanda arde buzunarele greilor din tutun. Cum poate fi stopat acest fenomen?


indoor duty free

Traveler la 3 Martie 2010, ora 07:16
toata lumea "cunoscatoare", stie ca peste 90% din tigarile din duty free sunt vandute pe piata interna si nu la extern cum prevede legea. de fapt, de ce ar cumpara un moldovean sau un ukrainean tigarete din duty free-urile romanesti atat timp cat in tarile lor sunt mult mai ieftine.
Cea mai mare parte din contrabanda este superasistata de catre chiar politia de frontiera , in multe din cazuri facand chiar ei cu masinile proprii rolul de carausi pentru intermediari. Cine sa-i controleze pe ei?
Niciodata nu se va stopa contrabanda cu tigati din duty free-uri, atat timp cat spaga la Bucuresti se da cu valiza si poate cuprinde si 2-3 mil. euro! Se unesc la "spaga" toti patronii de duty free-uri si toti stim ca trebuiesc acoperite cheltuielile din campaniile electorale din foarte multe surse.

sursa:articole de presa
De aceea, precum marile poturi la loto castigate numai in preajma unor evenimente ca alegerile electorale, si duty free-urile sunt " atacate" cu modificari de OG sau ordine ministeriale in preajma unor astfel de evenimente.
cred ca, numai presiunea focalizata si continua a marilor producatori asupra membrilor guvernului, poate stopa acest fenomen.

  Inapoi la articolul Contrabanda arde buzunarele greilor din tutun. Cum poate fi stopat acest fenomen?

Setari Cookie-uri