Comentarii pe articolul Manual pentru guvernanti - De ce privatizarea prin bursa?


"Privatizare" prin bursa

Horatiu la 1 Noiembrie 2010, ora 09:54
Privatizarea companiilor de stat e o necesitate, facuta prin bursa e o normalitate, dar 5-10 % din companiile respective nu inseamna privatizare. Daca statul ramane actionar majoritar, vom asista la acelasi management neperformant, la aceleasi decizii clientelare ale conducerii. (Mi-aduc amintre cu cata insistenta introduceau cei din conducerea Transelectrica, pe ordinea de zi a AGA, prin 2007, achizitionarea unui imobil "centru de instruire" la Paltinis....nu mai vorbesc de salariile si sporurile uriase, a caror aprobare era printre primele propuse; de-atunci, rezultatele anuale au fost pe masura, evident, in scadere abrupta).
Il invit pe dl. Basescu, impreuna cu dl. Videanu (ca are firma de brokeraj), si ceilalti "baieti destepti", sa cumpere pe bursa CFR Marfa, poate-l eficientizeaza. Restul (Romgaz, etc.) ar fi interesante (chiar foarte), pachete majoritare. Abia atunci BVB va deveni o bursa cu adevarat atractiva, pe plan european si nu numai.
Valentin Stroia la 1 Noiembrie 2010, ora 10:33
Dacă managementul companiilor de stat este asigurat de firme prestigioase de profil, din afara României și fără personal de decizie de naționalitate română, atunci și firmele la care statul este unic acționar sau acționar majoritar vor deveni profitabile (chiar mai profitabile, ele aducând an de an profit în visteria statului). În afară de asta, multe ministere dispar sau sunt comasate, ele pierzând rațiunea de a exista.La fel și puzderia agenții, inspectorate și mai știu ce alte locuri unde sunt plasați cei ce trebuiesc răsplătiți. Plus că vor dispare băieții deștepți din... și din..., sursele de aprovizionare cu energie și alte utilități putând fi alese în alte zone geografice.

  Inapoi la articolul Manual pentru guvernanti - De ce privatizarea prin bursa?

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile