Comentarii pe articolul Manual pentru guvernanti - De ce privatizarea prin bursa?


"Privatizare" prin bursa

Horatiu la 1 Noiembrie 2010, ora 09:54
Privatizarea companiilor de stat e o necesitate, facuta prin bursa e o normalitate, dar 5-10 % din companiile respective nu inseamna privatizare. Daca statul ramane actionar majoritar, vom asista la acelasi management neperformant, la aceleasi decizii clientelare ale conducerii. (Mi-aduc amintre cu cata insistenta introduceau cei din conducerea Transelectrica, pe ordinea de zi a AGA, prin 2007, achizitionarea unui imobil "centru de instruire" la Paltinis....nu mai vorbesc de salariile si sporurile uriase, a caror aprobare era printre primele propuse; de-atunci, rezultatele anuale au fost pe masura, evident, in scadere abrupta).
Il invit pe dl. Basescu, impreuna cu dl. Videanu (ca are firma de brokeraj), si ceilalti "baieti destepti", sa cumpere pe bursa CFR Marfa, poate-l eficientizeaza. Restul (Romgaz, etc.) ar fi interesante (chiar foarte), pachete majoritare. Abia atunci BVB va deveni o bursa cu adevarat atractiva, pe plan european si nu numai.
Valentin Stroia la 1 Noiembrie 2010, ora 10:33
Dac managementul companiilor de stat este asigurat de firme prestigioase de profil, din afara Romniei i fr personal de decizie de naionalitate romn, atunci i firmele la care statul este unic acionar sau acionar majoritar vor deveni profitabile (chiar mai profitabile, ele aducnd an de an profit n visteria statului). n afar de asta, multe ministere dispar sau sunt comasate, ele pierznd raiunea de a exista.La fel i puzderia agenii, inspectorate i mai tiu ce alte locuri unde sunt plasai cei ce trebuiesc rspltii. Plus c vor dispare bieii detepi din... i din..., sursele de aprovizionare cu energie i alte utiliti putnd fi alese n alte zone geografice.

  Inapoi la articolul Manual pentru guvernanti - De ce privatizarea prin bursa?

Setari Cookie-uri