Comentarii pe articolul Proprietarii care nu si-au asigurat casele pot fi amendati


Proprietarii care nu s-au asigurat pot fi amendati

Ghita Elena la 9 Martie 2011, ora 06:02
In afara de faptul ca suntem indusi in eroare de diverse anunturi date de ministerele oficiale (in cazul acesta MAI ), pe cine trebuie sa credem ? Oare MAI nu are juristi care sa fi stiut de legea ?
De alfel cand s-a promulgat legea modificata (in 2009 ) apare clar amendamentul cu cei care au asigurare facultativa; acestia nu sunt obligati la varianta "obligatorie " si prevederile OG.( cel putin asa am inteles eu, citind monitorul oficial )
As vrea o exlpicatie clara care sa justifice articolul prezentat.

Si acum intrebari: daca am asigurare la o alta companie decat cele agreeate de Paid, ce se intampla ?
daca sunt persoana cu handicap, am reducere la asigurare ?

Multumesc pt. eventualul raspuns (daca se poate pe intelesul unei novice in ale legilor )
Elena
la 9 Martie 2011, ora 09:47
...poate sa imi raspunda cineva care case nu se pot asigura si cine decide asta?
...ce documente sunt necesare pt intocmirea unei asigurari de locuinta?


astept raspuns si sa fiu contactat urgent, multumesc anticipat!
Stanciu Marius Alexandru la 9 Martie 2011, ora 13:05
Buna ziua,

In primul rand, informarea de presa emisa de MAI privind amanarea amenzilor nu are valoare juridica, aceasta nefiind sustinuta de o modificare legislativa.

Astfel, autoritatile locale ar putea aplica somatii si/sau amenzi celor care nu apar in evidenta PAID ca si-ar fi incheiat o asigurare obligatorie a locuintei. Insa, PAID, societate comerciala, nu aplica amenzi ci doar poate oferi autoritatilor locale informatii despre cei care au incheiat o asigurare oblig., conform legislatiei. Insa, nu a facut acest lucru, pana in momentul de fata.

De asemenea, aplicarea amenzilor ramane la decizia autoritatilor locale, pe care le pot aplica sau nu.

In al doilea rand, modificarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor prin Legea 248/2010, insereaza prevederea conform careia nu intra sub incidenta obligativitatii persoanele fizice si juridice care si-au incheiat deja o asigurare facultativa a locuintelor si care acopera toate riscurile vizate prin asigurarea obligatorie, adica riscul de cutremur, alunecari de teren si inundatii.

Astfel, daca aveti o asig. facultativa care acopera toate cele trei riscuri, indiferent de ce companie a eliberat-o, conform legislatiei nu trebuie o asigurare obligatorie. Exista insa in Parlament un proiect de modificare a Legii, pentru revenirea la forma initiala.

PAID, conform legislatiei trebuie sa asigure toate locuintele, care nu au "bulina rosie".

  Inapoi la articolul Proprietarii care nu si-au asigurat casele pot fi amendati

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile