4 / 5

Performanta interna pe axa Bucsaru – Stoica - Petrescu

Surpriza campionatului - echipa din Urziceni (judetul Ialomita) - a promovat in prima divizie a campionatului romanesc de fotbal in 2006 si de atunci performeaza de la an la an. Clubul din Urziceni evolueaza pe o arena moderna, cu o capacitate de 7.000 de locuri, situata intr-o localitate cu o populatie mai mica de 20.000 de oameni.

Unirea se bucura de sustinerea financiara a lui Dumitru Bucsaru, unul din cei mai discreti patroni din fotbalul local, aparitiile sale in presa fiind extrem de rare. Averea lui Dumitru Bucsaru era estimata anul trecut la 150 de milioane de euro, potrivit topului primilor 500 de miliardari din Romania realizat de cotidianul Adevarul. Principalele afaceri ale lui Buscaru sunt in constructii si in imobiliare, doua dintre sectoarele din economie care au avut de suferit cel mai mult de pe urma crizei financiare globale. Printre investitiile importante controlate de Dumitru Bucsaru se afla Green City Contruct, companie care dezvolta mai multe locuinte intr-o comuna aflata in sudul Capitalei.

Pe langa sustinerea financiara a lui Bucsaru, Unirea Urziceni beneficiaza incepand din 2007 si de abilitatile de management ale lui Mihai Stoica, unul din cei mai de succes conducatori de club din fotbalul romanesc. Inainte de a se alatura Unirii, in 2007, Stoica a mai condus Steaua Bucuresti si Otelul Galati. Stoica a obtinut cele mai mari performante din cariera de manager de club la Steaua Bucuresti, formatie in care a activat vreme de cinci ani. Sub comanda sa, Steaua Bucuresti a reusit cea mai mare performanta din istoria recenta, respectiv calificarea in semifinalele Cupei Uefa (sezonul 2005/2006), a doua competitie ca importanta fotbalistica din Europa. Salariul anual pe care il incaseaza managerul Unirii Urziceni este de 150.000 de euro, potrivit informatiilor publicate in presa sportiva.

Castigurile lunare ale lui Mihai Stoica rivalizeaza cu cele ale sefilor de multinationala de pe piata locala.

Bucsaru a fost cel care i-a adus la echipa atat pe managerul clubului, cat si pe antrenorul Dan Petrescu.
Antrenorul echipei din Urziceni are o avere de 13 milioane de euro, potrivit topului realizat de Adevarul, bani pe care i-a strans din fotbal si din imobiliare. Fost component al “generatiei de aur”, Petrescu a jucat ani buni in strainatate, la echipele italiene Foggia si Genoa, precum si la formatiile britanice Sheffield Wednesday, Chelsea si Southampton.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri