1 / 8

Efectele crizei vor persista inca unu sau doi ani,

"Efectele crizei financiare internationale se muta in economia reala a Romaniei si situatia nu se va normaliza in mai putin de unu-doi ani, iar in perioada urmatoare vom mai asista la vesti proaste", a explicat economistul-sef al Raiffeisen Bank Romania, Ionut Dumitru (foto).

El a mentionat ca romanii sunt cei mai optimisti europeni (conform studiilor) necenzurandu-si deloc consumul in favoarea economisirii.

„Putini romani realizeaza ce vremuri grele traim. In acest context al crizei, cresterile de 15-20% pe retail sunt stranii, de aceea cred ca romanii au nevoie de un comportament mai prudent, focusat pe economisire”, a adaugat Dumitru.

Circa doua treimi (65%) dintre romani nu au apelat la niciun instrument de economisire, nivel care plaseaza Romania pe ultimul loc din peste 20 de tari in care a fost realizata o cercetare de piata de catre GFK Romania, la comanda Aviva plc, si publicata recent de compania de asigurari.

In prezent, Romania se confrunta cu scaderea cererii pe pietele de export, ceea ce a condus la doua efecte grave in economia reala: reduceri ale productiei si disponibilizari numeroase.

Wall-Street lanseaza astazi Harta Crizei Economice, o unealta utila pentru vizualizarea efectelor crizei economice - judet cu judet.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri