1 / 4

Retailul GSM creste cu 5-10% lunar

Vanzarile de produse si servicii GSM au inregistrat in ultima perioada un avans de 5-10% lunar, iar cresterea se va mentine si anul viitor.

“Nu cred ca pe termen scurt vanzarile retailului GSM din Romania vor fi afectate de criza economica mondiala. Cresterea pietei in ultimele luni fata de perioada similara a anului trecut a fost intre 5 si 10% (lunar) si consider ca trendul se va mentine si in perioada urmatoare. In plus, estimez ca si anul 2009 va inregistra o crestere in vanzarea de telefoane mobile, evident mai moderata fata de cea inregistrata in 2008”, a declarat, pentru Wall-Street, Costin Soare (foto), retail director al lantului de magazine Internity.

Potrivit acestuia, cel mai probabil anul 2010 va fi unul in care piata din Romania se va alinia la trendul pietelor din vestul Europei in ceea ce priveste evolutiile anuale ale vanzarilor.

„Tinand cont de evolutia actuala, situatia pietei, dar si de obiceiurile de consum ale clientilor din Romania, bineinteles ca ne asteptam la o luna decembrie foarte buna”, a mai spus Costin Soare.

Reprezentantii Say sunt de parere ca impactul crizei financiare se va simti in toata industria de retail.

“Vanzarile in reteaua Say nu au scazut in ultima perioada, ele se afla, din contra, pe o curba ascendenta si speram sa continue asa, mai ales ca perioada Craciunului este una propice atat noua, cat si tuturor business-urilor din retail”, a declarat Valeria Grama, marketing manager Say.

Nici Germanos nu a simtit variatii semnificative in vanzari, in niciunul din segmentele pe care activeaza.

“Exista o oarecare incetinire a vanzarilor, insa acesta este un fenomen natural, o reactie obisnuita a pietei in asteptarea ofertelor de Sarbatori, Craciunul reprezentand sezonul cu cele mai mari vanzari si in piata de telecom”, ne-a declarat Adelina Pasat, marketing manager Germanos Telecom Romania.

Reprezentanta Germanos estimeaza ca in Romania, impactul crizei economice va fi mai scazut decat la nivel european, cel putin la nivelul domeniului telecom.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri