2 / 4

Consolidare rapida a pietei de retail GSM

Anul viitor piata romaneasca de retail GSM va cunoaste o consolidare rapida, criza economica va influenta extinderea business-urilor.

“Este foarte dificil de facut previzionari referitoare la o perioada atat de incerta. Putem face supozitii, prin extrapolarea unor experiente anterioare referitoare la climatul de business din tara noastra sau din Europa. Cel mai probabil vom asista la un proces de consolidare rapida prin preluari si achizitii de companii/lanturi de retail si din acest punct de vedere anul viitor ar putea fi, in mod paradoxal, unul propice extinderilor de business, pe fondul unui climat ecomonic de criza”, a mai declarat Valeria Grama (foto).

Retailerii vor investii in optimizarea retelei existente si vor fi mult mai atenti in alegerea locatiilor noilor magazine.

“Nu cred ca retelele de retail isi vor diminua numarul de magazine, ci il vor optimiza in functie de analize temeinice si exigente la nivel de fiecare locatie in parte. Cred insa ca rimtul de extindere a retelelor va fi unul diminuat, mai prudent dupa o analiza prealabila extrem de amanuntita si atenta a fiecarei oportunitati de locatie in parte”, a mai spus marketing managerul Say.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri