3 / 4

Amanarea proiectelor imobiliare va afecta extinderea retailerilor

Amanarea unor proiecte imobiliare din cauza lipsei finantarilor va avea un efect semnificativ in dezvoltarea retailerilor GSM.

”Un efect al crizei, resimtita puternic in industria imobiliara, se va vedea in planurile de dezvoltare ale marilor companii. Amanarea lansarii sau chiar anularea anumitor proiecte va influenta ritmul de dezvoltare al retelelor. Aceasta disponibilitate de spatii are directa legatura cu finantarile existente si aici criza mondiala poate avea un cuvant de spus “, a mai spus Costin Soare.

Potrivit acestuia, in ceea ce priveste locatiile deja deschise o prioritate este eficientizarea retelelor. “Printre posibilele masuri, se numara si inchiderea sau relocarea magazinelor neprofitabile. Acest lucru se practica si se va practica si pe viitor cu siguranta”, a mai spus retail directorul Internity.

Un factor care ar putea influenta negativ retailul GSM este fluctuatia cursului valutar ce ar putea duce la crestere preturilor si implicit la scaderea vanzarilor.

“Posibilele probleme pot aparea din fluctuatiile cursului valutare leu-euro. Aceste evolutii au influentat si vor influenta in continuare puternic preturile produselor si serviciilor GSM. Exista o legatura directa intre pretul unui telefon la raft si cursul leu-euro, cu atat mai mult cu cat marginile in aceasta industrie nu pot subventiona diferentele de curs valutar. Nu cred insa ca vor exista probleme, dealerii si distribuitorii GSM isi iau masurile necesare pentru a preintampina efectele evolutiei nefavorabile a cursului valutar “, a mai spus reprezentantul Internity.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri