15. Germania

15. Germania

Germania a jucat sambata pe stadionul Castelano din Fortaleza impotriva echipei nationale din Ghana, un meci incheiat cu 2-2.

Fanii din Germania au aratat un interes de peste 60% la nivel national, in cadrul unui studiu condus de agentia Repucom. In schimb, Germania lipseste din topul primelor 15 tari in ceea ce priveste participarea la acest sport, ceea ce inseamna ca proportia celor care joaca fotbal este sub 20% in aceasta tara.

Sursa foto: Shutterstock.

14. Polonia

14. Polonia

Proportia celor care arata un interes crescut fata de fotbal in Polonia este peste 60%, insa mai mica de 65%, conform studiului realizat de Repucom.

De asemenea, Polonia nu se afla in topul primelor 15 tari in ceea ce priveste numarul celor care joaca fotbal cel putin o data pe saptamana. Polonia nu s-a calificat insa la turneul final al Campionatului de Fotbal din Brazilia.

Sursa foto: Shutterstock.

13. Africa de Sud

13. Africa de Sud

In Africa de Sud, interestul pentru fotbal este mai mare de 65%, insa tara este pe locul trei in topul tarilor in care cetatenii joaca fotbal mai mult de o data pe saptamana, cu o participare la acest sport de peste 40%. Africa de Sud a fost tara gazda a Campionatului Mondial de Fotbal in 2010, insa tara nu s-a calificat pentru turneul final al Campionatului Mondial din acest an.

Sursa foto: Shutterstock.

12. Brazilia

12. Brazilia

Cetatenii Braziliei au raportat, la nivel national, un interes de peste 65% pentru fotbal, iar tara este pe locul 11 in topul celor in care cetatenii joaca fotbal cel putin odata pe saptamana, cu o participare de aproape 30% la acest sport.

Brazilia a castigat cu 3-1 meciul cu Croatia, care a deschis Campionatul Mondial din acest an.

Sursa foto: Shutterstock.

11. Italia

11. Italia

Italia este in grupa D in cadrul editiei din 2014 a Campionatului Mondial de Fotbal. In acesta tara, interesul cetatenilor pentru "sportul rege" depaseste 65%, fiind putin mai ridicat decat cel declarat in Brazilia. In schimb, procentul celor care joaca fotbal de cel putin o data pe saptamana este de peste 20%.

Italia a castigat meciul cu Anglia, care s-a incheiat cu 2-1, insa a pierdut in fata nationalei din Costa Rica, cu un scor de 0-1.

Sursa foto: Shutterstock.

10. Egipt

10. Egipt

In Egipt, cetatenii sunt "nebuni" dupa fotbal in proportie de aproape 70%, insa tara este pe locul doi in topul celor in care oamenii joaca fotbal de cel putin o data pe saptamana, cu o participare de 50% declarata in cadrul unui sondaj in care au fost intervievati 1000 de persoane cu varste cuprinse intr 16 si 69 de ani.

Sursa foto: Shutterstock.

9. Coreea de Sud

9. Coreea de Sud

Coreea este in grupa H in cadrul Campionatului Mondial de Fotbal 2014, ultimul meci disputat fiind cel cu Algeria, terminat cu un scor de 2-4. In acesta tara, cetatenii sunt "nebuni" dupa fotbal in proportie de aproape 70%, insa numarul celor care joaca fotbal de cel putin o data pe saptamana depaseste 30%, asa cum reiese din studiul facut de Repucom.

Sursa foto: Shutterstock.

8. Spania

8. Spania

Spania a castigat Campionatul Mondial de Fotbal in 2010, fiind una dintre echipele favorite si 2014. Din pacate, Spania a fost eliminata, dupa ce a pierdut in fata Olandei cu 1-5 si in fata nationalei din Chile cu 0-2. Cu toate acestea, procentul celor care sunt innebuniti dupa acest sport in Spania este de aproape 70%.

Sursa foto: Shutterstock.

7. Malaezia

7. Malaezia

Cu toate ca Malaezia nu s-a calificat in turneul final al Campionatului Mondial din Brazilia, procentul celor "nebuni" dupa fotbal urca la 70% in aceasta tara, in timp ce numarul celor care joaca fotbal mai mult de o data pe saptamana este de aproape 30%.

Sursa foto: Shutterstock.

6. Mexic

6. Mexic

Nationala Mexicului a castigat cu 1-0 partida disputata cu echipa din Camerun si a incheiat cu scor egal meciul cu Brazilia. In schimb, procentul celor care iubesc acest sport se ridica la 70%, iar a celor care care joaca fotbal mai mult de o data pe saptamana la aproape 40%.

Sursa foto: Shutterstock.

5. Argentina

5. Argentina

In Argentina, numarul celor declarati impatimiti ai fotbalului depaseste 70%, iar cei care joaca fotbal de cel putin o data pe saptamana reprezinta aproape 40% dintre cei intervievati in cadrul studiului realizat de Repucom.

Argentina a castigat ambele meciuri jucate pana acum in Campionatul Mondial 2014, partida cu Bosnia si Hertegovina incheindu-se cu 2-1, iar cea cu Iran cu 1-0.

Sursa foto: Shutterstock.

4. Arabia Saudita

4. Arabia Saudita

Arabia Saudita nu s-a calificat in turneul final al Campionatului FIFA 2014 din Brazilia, insa numarul celor care iubesc fotbalul ajunge la aproape 75%, iar cei care joaca fotbal de cel putin o data pe saptamana reprezinta in jur de 30% dintre cei intervievati.

Sursa foto: Shutterstock.

3. Thailanda

3. Thailanda

Echipa nationala din Thailanda nu a reusit sa se califice pentru turneul final al Campionatului Mondial din Brazilia, insa cei care sunt "nebuni" dupa fotbal reprezinta 75% dintre cei intervievati, iar numarul celor care joaca fotbal cel putin o data pe saptamana, in proportie de peste 40%, situeaza tara pe locul patru in topul care masoara participarea tarilor la acest sport.

Sursa foto: Shutterstock.

2. Indonezia

2. Indonezia

Echipa nationala a Indoneziei nu s-a calificat pentru turneul final al Campionatului Mondial 2014, insa tara este pe locul doi in ceea ce priveste numarul impatimitilor dupa fotbal, care reprezinta peste 75%. In schimb, tara nu este in topul primelor 15 tari in ceea ce priveste numarul de cetateni care joaca fotbal de cel putin o data pe saptamana.

Sursa foto: Shutterstock.

1. Nigeria

1. Nigeria

In Nigeria locuiesc cetatenii care se declara cei mai impatimiti dupa "sportul rege". Cea mai populata si totodata cea mai mare economie din Africa este lider detasat in ceea ce priveste pasiunea pentru acest sport, cu 83% dintre cei chestionati, dar si dupa numarul celor care joaca fotbal mai mult de o data pe saptamana, care se ridica la 65%.

In plus, fotbalul nu are un sport rival in aceasta tara, dupa cum noteaza vicepresedintele executiv al agentiei de marketing sportiv si cercetare de piata Repucom, Mike Wragg. "Oricare ar fi situatia politica in Nigeria, cetatenii pot lasa diferentele deoparte atunci cand vine vorba de echipa nationala", afirma acesta.

Primul meci al Nigeriei din cadrul Campionatului Mondial 2014, impotriva Iranului, a fost urmarit de 17,5 milioane de locuitori cu varsta de peste 15 ani, care reprezinta aproape 1 milion de locuitori din totalul de 1,7 milioane.

Sursa foto: Shutterstock.

Sursa foto: Minge de fotbal inconjurata de steaguri/ Shutterstock.com