4 / 8

Salarii si start-up-uri in bartending

Pe fondul unei dublari a acestei industrii de la an la an, si veniturile barmanilor cresc exponential. In medie, un barman castiga intre 1.500 si 3.000 de euro lunar, dar poate obtine de pe urma unor evenimente care tin 2 zile/saptamana chiar si 700-1000 de euro. Spre comparatie, in Marea Britanie, veniturile lunare ale unui barman se rotunjesc in jurul sumei de 3.000 de euro.

Astfel, daca in urma cu 3-4 ani majoritatea barmanilor din Romania plecau in strainatate sau pe vase de croaziera, in ultimul timp tendinta este ca acestia sa ramana in tara intrucat castigurile de aici sunt tot mai tentante. “Un barman poate obtine bani frumosi si aici”, spune Costin Tarsoaga, considerat unul dintre cei mai experimentati barmani romani.

Tarsoaga a lansat pe piata alaturi de Costin Gache, un alt barman cunoscut de la noi, Limes - The Bar Agency, firma prin care cei doi ofera serviciile pentru evenimente corporate, prezentari, petreceri private si lansari. “Dupa primul an de activitate, afacerea este profitabila, inregistrand venituri de 100.000 de euro in aceasta perioada”, spune Tarsoaga.

Sunt companiile organizatoare de evenimente dispuse sa ofere 200-400 euro pentru 10 minute de flair? “Barmanii lucreaza foarte mult pe partea de evenimente, insa agentiile nu i-au descoperit inca. Acestea au descoperit doar o alta unealta la fel cum, la un moment dat, au descoperit baloanele si la fiecare eveniment la care te duceai vedeai baloane, asa si acum vezi barmani profesionisti”, crede Florin Maxim.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri