3 / 7

Problema restantelor la credite si a recuperarii debitelor

Ceea ce trebuie sa mai stie un client al unei institutii de finantare in momentul in care are probleme cu plata ratelor lunare este ca o banca recurge la recuperarea prin instantele de judecata doar in situatia in care debitorii nu dau dovada ca vor sa isi plateasca datoriile, sunt de rea credinta sau nu mai exista nici o alta varianta, dupa cum afirma recuperatorii de creante.

“In situatia in care o persoana se afla in incapacitate de plata datorita reducerii salariului sau chiar pierderii locului de munca este bine sa mearga la banca si sa discute cu reprezentantii acesteia pentru reesalonarea datoriei – pe o perioada mai lunga, astfel incat rata lunara sa se diminueze. Daca nu se poate achita intreaga rata lunara trebuie sa se achite macar o parte, nu trebuie sa se mearga pe ideea “nu am tot , nu achit nimic”, a detaliat Alexandra Rusen, B2C collection coordinator in cadrul Coface Romania.

Este bine de stiut faptul ca dupa 90-120 de zile de restanta bancile declara creditele scadente anticipat (intregul debit este trecut la restanta), pierzandu-se astfel posibilitatea achitarii in rate lunare. Daca se ajunge in aceasta situatie nu se mai poate reveni la vechiul grafic de rambursare, suma trebuie achitata cat mai repede, maxim in 12 luni.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri