3 / 4

Ce spune Costel Ceocea, presedinte CA si director general

Presedintele CA si directorul general al SIF Moldova, Costel Ceocea, spune ca nu a fost luata o decizie in CA referitoare la situatia lui Matei, iar prin raportul transmis Bursei nu s-a testat reactia investitorilor.

“Nu stiu cat mai poate fi sanctionat. Nu stim inca daca sunt prejudicii materiale in cazul celor doua tranzactii. Nu avem expertiza necesara. Trebuie sa contractam eventual o expertiza care sa verifice aceste aspecte asa cum a si cerut CNVM. S-ar putea ajunge la retragerea avizului dat de CNVM pentru functia de administrator, deoarece el nu a anuntat ca este in conflict de interese nici cand s-a vandut reprezentanta din Bacau, nici cand sotia lui era presedinte CA al unei societati comerciale din portofoliul SIF Moldova (Gastrocom) si, totodata, era si presedintele Comisiei de licitatie care a adjudecat un restaurant al societatii comerciale respective chiar fiului lor. In cazul de la Iasi, ceilalti administratori nu au stiut ca domnul Matei se afla in situatia de conflict de interese", a afirmat Ceocea.

SIF Moldova a prezentat raportul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si a intrebat Comisia daca Matei poate fi mentinut in Consiliul de Administratie sau daca trebuie consultati actionarii cu privire la mentinerea acestuia. Comisia a raspuns ca CA-ul SIF Moldova trebuie sa stabileasca o cale de rezolvare a acestei situatii.

"Conducerea efectiva a decis sa fie facut public un raport in care sa fie prezentata situatia lui Matei, pentru ca era o raportare obligatorie in conditiile legale, iar daca eventual actionarii vor cere discutarea acestei situatii in AGA o vom pune pe ordinea de zi a unei AGA ", a adaugat Ceocea.

Astfel, fie CA va convoca AGA avand pe ordinea de zi masurile care se impun sau adauga pe ordinea de zi a viitoarei AGA un punct privind masurile respective, fie actionarii SIF vor cere acest lucru, sau CNVM va reanaliza daca mai sunt intrunite conditiile pentru mentinerea autorizatiei lui Matei ca administrator, potrivit lui Ceocea.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri