4 / 5

In vreme de criza, Intercapital vine cu surprize si premiere in piata

Daca pana anul trecut, Intercapital era cea mai mare casa de brokeraj, orientata pe partea de retail si se mentinea in topul intermediarilor, in 2009 SSIF-ul se detaseaza, cu o serie de surprize si premiere.

Oficialii spun ca face parte din strategia business-ului, de a fi inovativi si de a fructifica oportunitatile crizei si ca lucrurile nu se vor opri aici.

“Mai avem surprize, chiar in acest an. Dintotdeauna am avut o strategie inovatoare si am decis sa nu o inghetam pe timp de criza. Vrem sa facem lucruri interesante, pentru ca acum e momentul sa pregatesti cresterea viitoare. Daca aceasta criza ar dura 3 ani si am sta doar sa ne plangem de pierderi, lumea ne va uita. Chiar daca dimensiunea pietei de capital este mai redusa in prezent, venim cu lucruri noi, in sprijinul investitorilor”, conchide Razvan Pasol.

In luna iunie, Intercapital a lansat, in parteneriat cu OTP Asset Management, primul fond de investitii cu capital garantat, care va fi listat la bursa in saptamanile urmatoare.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a avizat prospectul de oferta si urmeaza ca pana la finalul lunii, sa primeasca si avizul Comisiei de admitere la tranzactionare si Consiliului Bursei de Valori Bucuresti, pentru a fi listat.

Produsul este primul de acest gen pe piata de capital romaneasca si a atras interesul investitorilor, in perioada de subscrieri, datorita componentei de criza.

Intercapital Invest are un capital social de 6,7 milioane de lei. Actionarul majoritar al companiei este Fondul Romano-American pentru Investitii (RAEF), ce detine 58% din actiunile companiei.

RAEF este specializat pe sectorul serviciilor financiare si a avut investitii in Banca Agricola, Banca Romaneasca, Certinvest, Motoractive, Domenia Credit si Estima Finance (ultimele trei vandute in 2006 catre grupul General Electric, iar Certinvest vanduta catre grupul Aviva).

In afara detinerii RAEF de 58% din capitalul social, 22% din actiuni sunt detinute de Domnul Eugen Voicu, fostul actionar majoritar al companiei inainte de preluarea de catre RAEF. Restul actiunilor Intercapital Invest sunt detinute de persoane fizice si juridice romane, conform informatiilor publicate pe site-ul SSIF-ului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri