3 / 4

Tranzactiile mari se lasa asteptate pana la sfarsitul anului viitor

Despre tranzactiile asteptate, Florescu crede ca abia la sfarsitul anului 2009 - inceputul anului 2010 vom vedea tranzactii importante, situate intre 150 si 300 milioane de euro, pana atunci, pe piata nefiind de vanzare decat cladiri de dimensiuni mici.

„In cele din urma, toate cladirile sunt facute pentru a fi vandute, deoarece majoritatea dezvoltatorii nu obisnuiesc sa le tina. Nu este vorba de o perioada anume, depinde insa daca au nevoie de cash sau nu, de cum este piata si cum sunt yield-urile”, a explicat Florescu.

Colliers a anuntat ieri inchirierea totala a cladirii Lakeview (foto), situata in zona de nord a Capitalei, pe bulevardul Barbu Vacarescu. Lakeview este primul proiect in Romania al dezvoltatorului AIG/Lincoln, in parteneriat cu fondul de investitii Fabian Romania Ltd si va avea o suprafata de 24.000 mp, termenul de livrare fiind in 2009. Aproximativ 90% din totalul spatiilor, 22.000 mp, au fost inchiriati in mai putin de 12 luni, iar pentru cei 2.000 mp ramasi se negociaza in prezent cu doua companii multinationale.

Horatiu Florescu a fost numit agent exclusiv si pentru inchirierea celei de-a doua cladiri de birouri a Anchor Grup, dezvoltatorul centrelor comerciale Bucharest Mall si Plaza Romania. Anchor Plaza Metropol este situata in apropiere de Plaza Romania, va avea 12 etaje si o suprafata inchiriabila de 36.600 mp.

Tot ieri, Florescu a anuntat ca a incheiat un contract de inchiriere pentru doua etaje din Anchor Plaza Metropol, aproximativ 6.500 mp, cu unul din cei mai importanti jucatori din piata locala de retail.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri