2 / 5

Tranzactiile din retail, vedetele investitiilor

In a doua jumatate din 2007 si prima jumatate a anului curent, majoritatea tranzactiilor, respectiv 50,7% din totalul investit, s-au concentrat in segmentul de retail. Sectorul de proiecte mixte a inregistrat o cota de 23,6% din total, urmat de cele privind sectorul spatiilor pentru birouri si spatiile industriale, cu 19,9% si – respectiv – 5,8%, se arata inraportul DTZ Echinox.

„Estimam ca fondurile de investitii vor manifesta mai multa prudenta in privinta luarii deciziilor de achizitionare a unor proprietati scumpe si se vor concentra asupra unor produse capabile de yielduri mai ridicate. Acest comportament precaut va fi o consecinta a instabilitatii pietei internationale din anul acesta”, au spus reprezentantii DTZ Echinox.

In ceea ce priveste yieldurile, in primele doua trimestre ale anului 2008, s-a constatat ca cele de prim rang au inregistrat o usoara crestere, iar cele provenind de la proprietati de rang secund si tert au urmat o traiectorie puternic ascendenta.

Yieldurile de prim rang in perioada semestrului al doilea din 2007 au avut nivelul cel mai scazut sub 6%, dar in prima jumatate a anului curent yieldurile spatiilor pentru birouri de prim rang se deplaseaza catre nivelurile inregistrate in primul semestru al anului trecut, respectiv 6,5 – 7 %, se arata in raport.

Anul trecut, yieldurile din sectorul spatiilor industriale au avut o usoara scadere, iar in prima jumatate a lui 2008 au variat intre 8 si 9% in functie de tipul de dezvoltare. Aceste cifre sunt comparabile cu cele din 2007, insa DTZ Echinox estimeaza ca in anul urmator yieldurile de prim rang pentru sectorul de retail se vor situa intre 7 si 8%.

Cititi si Topul celor mai mari 10 tranzactii imobiliare din 2008 .

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri