2 / 5

'In orice afacere, trebuie sa iti iei o marja de eroare'

La inceputul acestei luni, dezvoltatorul a inghetat cursul euro la nivelul de 3,5 lei pentru clientii primului sau proiect, Green Vista (foto), situat in nordul Bucurestiului, care cuprinde 229 de apartamente si necesita investitii de 30-35 milioane de euro.

„Ca orice investitor, cand am intrat pe piata din Romania, am luat o marja de eroare. Nu poti intra pe o piata cu gandul de a ramane pe termen lung si, in acelasi timp, sa nu concepi ca lucrurile ar putea merge prost, nu este realist: este o afacere, esti obligat sa iei in calcul atat variantele bune, cat si pe cele mai putin bune”,explica Beer.

Al doilea proiect pe care CIG il va incepe pe piata din Romania este Hill Top, un ansamblu rezidential cu 1.500 de locuinte, amplasat in cartierul Buna Ziua din Cluj, in prezent fiind in stadiul de finalizare a planului.

„Estimam ca vom incepe lucrarile de constructie in primul trimestru al anului viitor, insa este un proiect care se va intinde pe mai multe faze, poate chiar patru-sase, avand 1.500 de apartamente. Aproximam ca vom investi 150 milioane de euro”, a declarat Jacques Beer.

CIG a ales Clujul ca fiind a doua investitie dupa Bucuresti, pentru ca aici a vazut cum lucrurile se misca incredibil de repede, dupa multi ani de stagnare si tot mai multe companii puternice, precum Nokia, au ales sa investeasca in acesta zona.

„Ca dezvoltator, atunci cand te hotarasti sa intri pe o piata noua sau sa investesti pentru prima data intr-o tara, iti indrepti atentia spre piete aflate in dezvoltare, unde se simte o crestere economica si exista o cerere nesatisfacuta de locuinte. Evident, acest lucru se observa mai mult in estul Europei, si de aceea am analizat mai multe tari inainte de a alege Romania”, spune Beer, care mentioneaza ca in tara noastra cererea era vizibil mult mai mare decat oferta.

„ Acesta a fost cel mai important factor: cererea este inca departe de a fi acoperita pentru ca s-au construit foarte putine apartamente in ultimii zece ani. De asemenea, preturile terenurilor sunt mai mici comparativ cu celelalte tari din regiune, precum Polonia sau Ungaria”, afirma presedintele CIG.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri