2 / 4

Creditele nu sunt suficiente, oamenii trebuie sa aiba incredere

Pe langa disponibilitatea creditelor, Marius Andronache afirma ca piata rezidentiala mai are nevoie de semnale pozitive vizavi de mersul economiei si de increderea oamenilor in mediul de business.

„Nu este suficient ca preturile apartamentelor sa scada sau sa avem conditii bune de creditare. Ne mai trebuie acel click care sa declanseze factorul psihologic, astfel incat oameni sa aiba incredere si sa cumpere acum, fara sa mai astepte. Doar asa vom vedea o deblocare masiva a pietei rezidentiale”, a explicat directorul Coldwell Banker Mortgage, Valution & Research.

El spune ca atitudinea de asteptare a cumparatorilor este pe de o parte fireasca, pentru ca fiecare vrea sa obtina cel mai bun deal si va astepta sa vada preturile minime. Insa pe de alta parte, este posibil ca acel cumparator sa piarda momentul de minim, iar atunci cand va merge din nou in piata, hotarat sa cumpere, preturile vor fi ascendente.

„Va fi din nou bataie pe ofertele bune, ceea ce va duce la o crestere rapida a preturilor. Deocamdata, nu este o piata matura: oamenii nu stiu ce sa cumpere, cand si cum sa cumpere sau in ce moneda este bine sa isi aleaga creditul”, a enuntat Marius Andronache.

El ii sfatuieste pe cei care vor sa cumpere acum sa aleaga locuinta pe care si-o doresc, luand in calcul toate criteriile si nu doar cele legate de pret: confortul si partea functionala inclina in aceeasi masura balanta.

„Viziunea trebuie sa fie pe termen lung. Fireste ca un criteriu este pretul, insa nu trebuie sa uiti de confort si functionalitati. Daca astazi gasesti ceva care sa includa aceste trei minime criterii, atunci sfatul meu este sa cumperi acum”, a subliniat Andronache.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri