5 / 7

Semnale pozitive din piata de investitii

Fondurile institutionale interesate de achizitii in sectorul imobiliar din Romania considera, in continuare, ca asteptarile vanzatorilor referitoare la pret reprezinta un impediment pentru reluarea activitatii tranzactionale, afirma consultantii JLL. Cu toate acestea, au existat unele semnale pozitive in piata.

“In trimestrul al treilea a fost inregistrata prima tranzactie institutionala din piata in ultimele 12 luni, un parc comercial in Targoviste. Chiar daca volumul investitiei a fost redus, tranzactia a demonstrat revenirea ofertelor competitive pe piata, oferte total absente in ultima perioada in Romania”, se arata in raportul companiei.

Jones Lang LaSalle a intermediat in toamna vanzarea proiectului Modul Shopping Center din Targoviste, vanzatorul fiind fondul de investitii Equest Balkan Properties.

In perioada urmatoare, pentru revigorarea activitatii tranzactionale este necesar ca proiectele planificate sa fie livrate, conditiile de finantare sa se imbunatateasca si, nu in ultimul rand, ca vanzatorii sa isi formeze asteptarile relativ la nivelul preturilor stabilite deja in regiune.

Citeste si
Piata de investitii imobiliare incepe sa respire. Vanzatorii trebuie sa uite de preturile din 2007.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri