Adevarul

AdevarulPresedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CAS), Angela Toncescu, a incalcat grosolan legea, emitand un ordin prin care umfla conturile asiguratorilor care se bucura de obligativitatea politelor pentru case, scrie Adevarul.

147 de milioane de euro obtin anual asiguratorii de pe urma politelor obligatorii pentru case. Ei iau bani fara sa plateasca despagubiri in zonele de risc. Inselatoria e girata de Interne.

Financiarul

FinanciarulBursele testeaza o revenire, investitorii pandesc oportunitati. Dolarul ar putea fi la paritate cu euro, scrie Financiarul pe prima pagina.

In contextul globalizarii financiare, complexitatea conexiunilor dintre piete si institutii determina aparitia unui puter­nic efect de contagiune in situatii de criza. Acest lucru s-a intamplat si in ultimele zile, cand pietele din SUA au dat tonul evolutiilor la nivel mondial.

Curierul National

Curierul NationalSocul diminuarii ratingului SUA de catre S&P readuce intrebarile privind agentiile ce monopolizeaza domeniul.

Doar trei agentii de rating decid destinul financiar al companiilor si tarilor lumii, precizeaza Curierul National. Standard &Poor's, Moody's si Fitch sunt platite de cei carora trebuie sa le acorde note