10. Cannes, Franta

10. Cannes, FrantaOrasul situat in sud-vestul Frantei se identifica mai ales cu Festivalul de Film care se desfasoara aici.

De asemenea, aici pot admirate regate si yachturi fascinante. “Privitul oamenilor” este activitatea care atrage cel mai mult turistii in aceasta zona.

Popularizate pentru prima data de Coco Chanel, plajele de la Cannes reprezinta in acest moment un punct de mare atractie pentru turisti.


9. Mallorca, Spania

9. Mallorca, SpaniaCaptivanta Mallorca a fost o destinatie turistica populara inca de la inceputul anilor 50. Insorita insula, care i-a inspirat pe Chopin si Miro, se bucura in prezent de o buna reputatie ca destinatie de primavara.

Una dintre cele mai interesante atractii este Barul Abaco, cu decor inspirat de bisericile din secolul al 16-lea.

Un alt loc ce merita vizitat este acvariul Marineland, renumit prin delfinii pe care ii gazduieste. Una dintre cele mai populare plaje de aici este Es Trenc. De asemenea, interesant pentru turisti este si trenul antic care calatoreste 17 mile intre Palma si Soller.

8.Regiunea Toscana, Italia

8.Regiunea Toscana, ItaliaToscana, una dintre cele mai populare regiuni din Italia, se intinde de la Marea Tireniana la Apenini.

Printre orasele principale de aici se numara Florenta, Pisa, Siena, Lucca, Arezzo si Livorno.

Aici turistii pot alege sa viziteze cu masina catedrala Florenta, Galeria Uffizi si Turnul din Pisa. De asemenea, pot participa la un tur pe biciclete printre plantatii de maslini si vita de vie. In acelasi timp, nu trebuie ratate turnurile din San Gimignano sau orasele de pe dealurile nordice a zonei.

7.Insula Rhodos, Grecia

7.Insula Rhodos, GreciaRhodos, cea mai mare dintre cele 12 insule Dodecaneze de pe partea de est a Marii Egee, este si cea mai populara.

Orasul medieval, care a fost bine conservat, se afla in partea de nord a insulei si poata acelasi nume.

Totodata, insula se mandreste cu importante hoteluri si resorturi. Rhodos satisface cu brio interesele diverse ale turistilor care variaza de la plaje, baruri, pana la situri antice.

6. Insula Mykonos, Grecia

6. Insula Mykonos, GreciaMykonos face parte din grupul Ciclade, care reuneste insule grecesti formate din plaje cu nisip alb, munti si vai luxuriante.

Este o destinatie in care turistii se pot distra intr-o gama variata de cluburi. Cu toate acestea, cu cat i-a crescut popularitatea in randul turistilor, Mykonos a devenit un loc de distractie din ce in ce mai scump.

Regulile strice impuse aici au facut ca imaginea perfecta cu pereti varuiti in alb sa se pastreze in timp. Insula se bucura de soare mai bine de 300 de zile pe an.

5. Insula si orasul Corfu, Grecia

5. Insula si orasul Corfu, GreciaSatele formate din casele de caramida alba compun insorita insula.

Kerkyra, asa cum este numita insula in Grecia, este bogata in biserici cu influenta bizantina, fortarete venetiene si se poate lauda cu o viata de noapte vibranta, acestea fiind doar cateva dintre motivele pentru care Corfu ramane cea mai populara insula ioniana.

Orasul cosmopolitan are o populatie de 37.000 persoane si o multime de influente grecesti, cat si franceze si englezesti.

4. Budapesta, Ungaria

4. Budapesta, UngariaBudapesta, Regina Dunarii, este cufundata in istorie, cultura si frumusete naturala.

Cei care vin aici trebuie sa isi ia aparatul de fotografiat pentru a imortaliza ruinele romane ca muzeul Aquincum, Piata Euroilor sau Parcul Statuilor, locul unde se gasesc statuile fostilor lideri comunisti. Aici merita de asemenea vizitate Bazilica Sfantului Stefan, Podul cu Lanturi sau Dealul Castelului.

Turistii care ajung la Budapesta trebuie sa isi faca timp sa viziteze muzeele de aici si sa mearga la apele termale.

3. Nisa, Franta

3. Nisa, FrantaPrincipala atractie a orasului este Promenade des Anglais, o pasarela plina de viata desfasurata de-a lungul Mediteranei.

Dupa o plimbare pana la Castle Hill, turistii se pot bucura de panorama orasului, de Golful Ingerilor, de plaje si de apa de nuanta azurie, de unde a fost inspirata si denumirea Coastei de Azur.

Amplasat intr-o zona deluroasa, Nisa se bucura de strazi inguste, acoperisuri rosiatice, biserici, piete in aer liber, restaurant stradale, parcuri si zeci de muzee. Luminile din golf sunt aprinse la lasarea serii pentru a incepe viata de noapte.

2. Venetia, Italia

2. Venetia, ItaliaEste orasul care te face sa crezi in basme. Aici masinile sunt interzise, asa ca singurele cai prin care poti vizita orasul vechi de 1.500 de ani sunt pe apa sau la pas.

Din aceste puncte de vedere, turistii vor fi uimiti de frumusetea magica a orasului, unde se regasesc multe palate, obiecte de arta si mancare excelenta.

Turistii se pot relaxa in Piazza San Marco si pot vizita bazilicile de aici. De asemenea, pot degusta o belini la Harry’s Bar sau pot rataci printre alei si poduri. Turistii ar trebui sa aleaga sa viziteze Venetia in afara sezonului de varf pentru a se putea bucura in liniste de bogatia orasului.

1. Paris, Franta

1. Paris, FrantaChiar daca aleg sa te plimbe pe malul Senei sau sa admire orasul stand la o cafenea stradala, turistii pot observa de ce Parisul este sinonim cu stil.

Desigur, turistii nu pot rata sa viziteze turnul Eiffel, Arcul de Triumf, palatul Versailles sau muzeul Luvru.

Cu toate asta, ar trebui sa isi rezerve din timp pentru a petrece un moment linistitor in Gradinile Tuileries sau sa savureze un pahar de Beaujoulais la un bistro romantic. De la delicii culinare, la atractii culturale, de la haute couture la romantism ametitor, Parisul ispiteste toate simturile.