Guvernul va elabora un pachet de masuri al carui scop va fi dezvoltarea clasei de mijloc la sate, care va fi lansat in martie, a anuntat premierul Dacian Ciolos, la o conferinta pe teme agricole si de dezvoltare rurala, scrie Mediafax.

"In saptamanile urmatoare lucram impreuna cu domnul ministru (Achim Irimescu, ministrul Agriculturii-n.r.) si cu Cancelaria la un pachet de masuri care sa vizeze dezvoltarea clasei de mjloc la sate. Folosim si Programul National de Dezvoltare Rurala, si alte programe operationale, un pic dupa acelasi model pe care l-am folosit si pentru acest pachet antisaracie, luand anumite instrumente financiare, luand anumite instrumente legislative care sa stimuleze dezvoltarea clasei de mijloc la sate", a anuntat premierul intr-un discurs sustinut la o conferinta pe teme rurale.

In opinia premierului, pachetul de masuri va fi lansat in martie si isi propune dezvoltarea clasei de mijloc, una care are "reale capacitati" de antreprenoriat, pornind de la agricultura si sectorul agro-alimentar, dar care sa mearga dincolo de acestea.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Citește și
Autorităţile de la Berlin au ajuns la un acord cu UE privind salvarea companiei aeriene Lufthansa
Setari Cookie-uri