Autoitalia a inchis in vara showroom-urile marcilor Infiniti, Maserati, Abarth si Alfa Romeo de la Piata Presei Libere si renunta, de asemenea, si la importul Infiniti. In acelasi timp, compania ia, totusi, in calcul orice oportunitate de a-si extinde portofoliul.

“Am renuntat la Infiniti. A fost o decizie de strategie a noastra, pe care modele sa le dezvoltam mai mult, pe care mai putin. Am ajuns la concluzia ca ramanem cu Fiat, Maserati si Jeep”, a declarat Israel Meir, CEO Autoitalia.

Intrebat daca este interesat sa preia importul marcii Subaru in Romania, Meir a raspuns: “S-ar putea sa fie mai mult decat zvonuri, dar inca nu este momentul potrivit sa discutam despre asta. Pot sa va spun ca la momentul de fata firma sora a Autoitalia din Israel, MCA, de curand a preluat si Subaru. Daca se schimba piata in Romania, ar merge marca aceasta. Au modele destul de bune. N-a fost destul de dezvoltata in Romania si s-a intamplat ce s-a intamplat cu ei. Orice brand care poate sa ne aduca ceva in plus este binevenit. N-are importanta de unde vine si ce culoare are. Deci dezvoltam in continuare, daca e posibil de adus alte brand-uri...”.

In vara, Autoitalia a mutat marca Maserati de la Piata Presei Libere intr-un nou showroom in Militari, iar marcile Abarth si Alfa Romeo in Colentina.

“Maserati are in Militari un showroom nou separat de cel al marcilor Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Lancia. Nu numai ca nu am renuntat la brandul Maserati, dorim sa crestem vanzarile. O sa vina in curand noul model, Ghibli, in noiembrie. Quatroporte deja il avem deja in showroom”, a mai spus Meir.

Citeste si:
AutoItalia vrea sa aduca anul acesta noile Jeep Cherokee si Fiat 500X
AutoItalia vrea sa aduca anul...

Cu preturi de pornire de la circa 50.000 euro, Ghibli ar putea salta vanzarile Maserati. “Deja avem cerinta pentru Ghibli, putem sa vindem destul de multe unitati in Romania. Pana in martie anul viitor putem livra circa 10 unitati. A fost o mica intarziere cu productia, pentru ca altfel puteam sa vindem deja”, a adaugat CEO-ul Autoitalia.

La sfarsitul anului viitor va sosi in Romania si modelul Maserati Levante.

Luna aceasta, Autoitalia a lansat pe piata romaneasca versiunea facelift a SUV-ului Jeep Grand Cherokee, pentru care estimeaza vanzari de 30-40 de unitati pe luna, iar anul viitor se asteapta la livrari de peste 300 de unitati.

Meir considera ca piata auto se va mentine si anul viitor la 70.000 de unitati.

Citeste si:
Planurile Nissan pentru 2022: japonezii vor lansa 6 modele electrice
Nissan dezvaluie planurile...

Pentru anul acesta, Autoitalia se asteapta la vanzari de 2.000 de vehicule, autoturisme si vehicule comerciale usoare.

Importatorul auto are o retea de 33 de showroom-uri, dintre care trei proprii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Maserati prezinta seria Royale, limitata la 100 de exemplare