"Vom avea cam 20-25 de benzinarii si in Bucuresti si langa Bucuresti, din totalul vizat de 120 de benzinarii pana in 2015", a declarat Vadim Smirnov, director general al NIS Petrol Romania, scrie Mediafax.

NIS Petrol este filiala din Romania a companiei sarbe NIS, controlata de Gaz¬prom. Compania a deschis prima benzinarie in Romania la sfarsitul anului trecut si in prezent are 13 unitati, alte 10 statii fiind in diverse stadii de constructie.

Din cele 13 unitati functionale, 12 au fost investitii grenfield, iar una a fost cumparata de la un benzinar particular, a spus Smirnov.

Planul companiei este ca pana la sfarsitul anului 2015 sa opereze o retea de 120 de benzinarii in Romania, investitie totala de 150 milioane de euro. NIS Petrol are deocamdata 1% din piata distributiei de carburanti din Romania, procentaj care ar putea trece de 10% atunci cand vor fi deschise toate cele 120 de statii.

Citeste si:

"Pana la sfarsitul anului in curs, speram sa avem deschise peste 23 de benzinarii, dar depinde de mai multi factori. (...) Este greu de imaginat ca se pot face 120 de benzinarii greenfield", a adaugat Smirnov, precizand ca NIS Petrol discuta cu mai multe companii pentru cumparare unor statii de alimentare cu carburanti.

Potrivit lui Smirnov, in prezent, cea mai mare partea a carburantilor comercializati in benzinariile proprii este cumparata din Romania, dar pana la sfarsitul anului carburantii vor fi adusi integral din Serbia.

"Cred ca pana la sfarsitul anului vom vinde marfa proprie. Deocamdata, 99% din ce vindem este de la rafinarii din Romania", a mai spus Smirnov.

NIS Petrol concureaza pe piata distributiei de carburanti din Romania cu OMV Petrom (din grupul austriac OMV), Rompetrol (Kazahstan), Lukoil (Rusia), MOL (Ungaria) si ENI (Italia).