Doi directori ai subsidiarei din Franta a producatorului american de anvelope Goodyear Tire & Rubber au fost luati, luni, ostatici de membrii unui sindicat si alti angajati, intr-o disputa legata de salariile compensatorii care trebuie platite in urma inchiderii unei fabrici.

"Directorul si seful departamentului de resurse umane au fost retinuti. Vor fi tinuti ostatici pana cand vom avea garantii ca vor fi incepute negocieri reale in privinta bonusurilor si pachetelor de salarii compensatorii pentru toti angajatii", a declarat liderul sindicatului CGT la uzina Goodyear din Amiens, Mickael Wamen, citat de Bloomberg, scrie Mediafax.

CGT este unul dintre cele mai mari sindicate din Franta.

Goodyear are circa 3.000 de angajati in Franta si a anuntat in ianuarie anul trecut intentia de a inchide fabrica de la Amiens.

Compania a invocat esecul de a ajunge la un acord pentru cresterea productivitatii, dupa cinci ani de negocieri cu CGT, principalul sindicat activ la fabrica. Goodyear nu a precizat o data pentru inchiderea fabricii, unde lucreaza aproape 1.200 de angajati.

Citeste si:
Valcea: Incendiul din Dragasani nu a fost stins nici dupa 48 de ore
Valcea: Incendiul din...

Un purtator de cuvant al Goodyear nu a putut fi contactat pentru comentarii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Black Friday ar putea fi interzis in Franta