Wall-Street.ro prezinta cele mai importante subiecte din industria auto in saptamana 8-14 septembrie, precum noutati in infrastructura, cifre care misca piata, dar si schimbari pe plan international.

Lansari auto

  • Opel lanseaza in vara 2015 un nou model de mici dimensiuni, Opel Karl cu 5 usi, care se alatura lui Adam si Corsa.
  • Honda prezinta prototipul crossoverului european HR-V la Salonul Auto de la Paris 2014 si promite ca masina de serie va arata la fel.
  • Marca britanica premium Jaguar a prezentat la Londra noul model Jaguar XE, inlocuitorul lui X-Type, ce va fi expus la Salonul Auto de la Paris 2014 si va ajunge in showroom-uri in 2015.

Nouati in infrastructura

  • Calea Dorobantilor, pe tronsonul dintre Bulevardul Dacia si soseaua Stefan cel Mare, si strada Polona, pe tronsonul dintre strada Mihai Eminescu si soseaua Stefan cel Mare, au primit sens unic, dinspre si respectiv inspre Stefan cel Mare.
  • Reprezentantii firmei care construiesc lotul III al autostrazii Sibiu - Orastie au confirmat ca vor respecta termenul, astfel ca "pe 15 noiembrie, cel mai tarziu, se va circula neintrerupt intre Sibiu si Deva".

Cifrele care misca piata

  • Reteaua BMW Group Romania a facut investitii de 2 milioane de euro in programul BMW Advanced Body Repair, care va reduce in unele cazuri costul reparatiilor la jumatate si de 5 ori in cazul masinilor avariate de grindina.
  • Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in primele sapte luni ale acestui an atat ca serie bruta, cu 2,9%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,7%.
  • Transportatorii rutieri se confrunta cu o lichiditate fragila, foarte expusa la socuri negative, precum neincasarea creantelor sau scaderea vanzarilor, scenarii probabile avand in vedere incetinirea ritmului de crestere a productiei industriale in primul semestru, estimeaza Coface.

Ce este “fierbinte” in piata internationala

  • Doua subsidiare din China ale Audi si Chrysler au primit amenzi de 31,4 milioane de euro, respectiv 4 milioane de euro, in urma derularii unei anchete a autoritatilor antitrust, care a stabilit ca cele doua companii au facut o intelegere cu distribuitorii locali in fixarea preturilor pentru masini si componente auto.
  • Audi va crea "foarte curand" o tehnologie care permite automobilelor sale sa ruleze autonom in traficul aglomerat, la viteze de sub 60 km/h, anuntul venind la doar doua zile dupa ce General Motors a facut public un plan similar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri