Masinile electrice si hibrid cu numar de Bucuresti pot fi parcate gratuit in Capitala

Masinile hibrid si cele electrice inmatriculate in Bucuresti pot fi parcate gratuit in parcarile publice de utilitate generala de pe teritoriul Capitalei, potrivit un proiect de hotarare votat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Identificarea vehiculelor care beneficiaza de gratuitate se va face printr-o vigneta eliberata de Administratia Strazilor, care va fi postata in interiorul masinii, in partea din fata, la loc vizibil, sau pe interiorul parbrizului in coltul din dreapta sus, potrivit News.ro.

Conform statisticilor, in Municipiul Bucuresti sunt inmatriculate 1.610 autovehicule hibrid si electrice, ceea ce reprezinta o crestere de 250% din 2008 pana in 2015.

„Poluarea urbana este una din principalele probleme de mediu ale Municipiului Bucuresti. O masura pe care o putem lua noi, Consiliul General impreuna cu primarul general, este de a stimula cresterea numarului de autovehicule hibrid iin totalul autovehiculelor care circula in Bucuresti. Incepand cu decembrie 2011, consilierii generali au adoptat solutia de reducere cu 95 la suta de la plata impozitului local datorat de catre posesorii de masini hibride si electrice. O alta solutie de stimulare a utilizarii masinilor nepoluante poate fi parcarea gratuita in parcarile municipalitatii prin acordarea unei vignete de identificare”, se arata in raportul de specialitate.

Citeste si:
Huawei vrea să se apuce de produs mașini electrice
Huawei vrea să se apuce de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri