Autostrada A8, cunoscuta ca Autostrada Unirii, tronsonul Targu Mures – Targu Neamt, va beneficia anul acesta de 9,3 milioane de lei de la Ministerul Transporturilor pentru elaborarea documentatiilor tehnico – economice, potrivit unui comunicat emis luni de institutie.

Initial, in proiectul de buget pentru anul acesta nu era inclusa finantarea proiectului Autostrazii Unirii, aprobat printr-o lege in Parlament, la inceputul lunii noiembrie 2018. Insa, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis la Ministerul Transporturilor (MT) un text pentru a fi inclus in Legea Bugetului.

"CNAIR a transmis catre Ministerul Transporturilor textul propus pentru a fi inclus ca articol distinct in Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019, in vederea asigurarii bugetului pe anul 2019 aferent elaborarii documentatiilor tehnico – economice pentru obiectul de investitie Autostrada Uniri – tronsonul Targu Mures – Targu Neamt, care este repartizat astfel:

- Credite de angajament 2019: 37.380 mii lei

- Credite bugetare 2019: 9.309 mii lei", se arata in comunicatul emis.

Retail jobs

In prezent, CNAIR a finalizat documentatia de atribuire aferenta licitarii contractului de servicii privind completarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Targu Mures – Targu Neamt. Aceasta a fost transmisa catre ANAP in vederea analizarii si validarii, urmand publicarea anuntului de participare, precizeaza MT.

Proiectul Autostrazii Unirii a fost aprobat printr-o lege in Parlament, in noiembrie 2018. Legea prevede ca autostrada de circa 320 de km sa fie realizata pana la granita cu Republica Moldova, cu un pod peste Prut la Ungheni, sa fie realizata din credite externe, pe fonduri europene si/sau prin parteneriat-public privat, iar procedurile sa inceapa in 30 de zile de la promulgare. Sursa foto: Facebook Catalin Drula

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri