Ford a dezvaluit prima imagine cu noul Ford Puma, cel de-al treilea SUV fabricat in Romania, la Craiova, incepand de anul acesta. Va fi si primul hibrid, avand o tehnologie de recuperare a energiei pentru a o stoca intr-un pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de volti racit cu aer.

Ford Puma, motorizare EcoBoost Hybrid

Tehnologia Ford EcoBoost Hybrid va optimiza eficienta lui Puma la nivelul consumului de combustibil, oferind in acelasi timp un raspuns incisiv, cu un varf de putere de 155 CP.

Un starter/generator integrat antrenat prin curea (BISG) inlocuieste clasicul alternator, permitand recuperarea si stocarea energiei care de obicei se pierde in timpul franarii si rularii libere (coasting). Astfel, sistemul incarca un pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de volti racit cu aer.

BISG se comporta si ca un motor electric, completandu-se impecabil cu motorul 1.0 EcoBoost cu trei cilindri. Acesta utilizeaza energia inmagazinata in baterii pentru a schimba sursa cuplului (fenomen care reduce sarcinile asupra motorului pe benzina pentru a maximiza economia de carburant) si pentru a suplimenta cuplul (ceea ce creste cuplul maxim dezvoltat de sistemul de propulsie, optimizand performantele).

Puma va intra in vanzare la finalul acestui an si va fi produs la uzina Ford din Craiova, in urma unei investitii incepute in anul 2008, care totalizeaza aproape 1.5 miliarde de euro.

Audi Q5 primeste o noua...
Citeste si: Audi Q5 primeste o noua versiune plug-in hybrid

Puma vine cu o solutie inovatoare de depozitare, conceputa in urma discutiilor cu clientii si ofera un portbagaj versatil, capabil sa gazduiasca doua genti de golf asezate in pozitie verticala. Modelul are un portbagaj cu o capacitate de 456 de litri.

Puma se alatura unei game in expansiune de SUV-uri si crossovere Ford la nivel european, aceasta incluzand Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge si noul Explorer Plug-in Hybrid, ultimul dezvaluit in premiera in cadrul evenimentului “Go Further”.

SUV-urile reprezinta acum mai mult de 20% din vehiculele comercializate de Ford in Europa. Vanzarile de SUV-uri Ford au crescut in 2018 la nivel european cu peste 19 procente.

Miting pro PSD la Craiova: Mi...
Citeste si: Miting pro PSD la Craiova: Mi s-a spus ca e obligatoriu sa vin!


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Viitorul SUV fabricat la Craiova se plimba camuflat - Ford Puma