Asa arata Ford Puma, cel de-al treilea SUV fabricat in Romania si primul hibrid

Ford a dezvaluit prima imagine cu noul Ford Puma, cel de-al treilea SUV fabricat in Romania, la Craiova, incepand de anul acesta. Va fi si primul hibrid, avand o tehnologie de recuperare a energiei pentru a o stoca intr-un pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de volti racit cu aer.

Ford Puma, motorizare EcoBoost Hybrid

Tehnologia Ford EcoBoost Hybrid va optimiza eficienta lui Puma la nivelul consumului de combustibil, oferind in acelasi timp un raspuns incisiv, cu un varf de putere de 155 CP.

Un starter/generator integrat antrenat prin curea (BISG) inlocuieste clasicul alternator, permitand recuperarea si stocarea energiei care de obicei se pierde in timpul franarii si rularii libere (coasting). Astfel, sistemul incarca un pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de volti racit cu aer.

BISG se comporta si ca un motor electric, completandu-se impecabil cu motorul 1.0 EcoBoost cu trei cilindri. Acesta utilizeaza energia inmagazinata in baterii pentru a schimba sursa cuplului (fenomen care reduce sarcinile asupra motorului pe benzina pentru a maximiza economia de carburant) si pentru a suplimenta cuplul (ceea ce creste cuplul maxim dezvoltat de sistemul de propulsie, optimizand performantele).

Puma va intra in vanzare la finalul acestui an si va fi produs la uzina Ford din Craiova, in urma unei investitii incepute in anul 2008, care totalizeaza aproape 1.5 miliarde de euro.

Citeste si:
România, fabrică de SUV-uri: Peste 80% din producție este din acest...
România, fabrică de SUV-uri:...

Puma vine cu o solutie inovatoare de depozitare, conceputa in urma discutiilor cu clientii si ofera un portbagaj versatil, capabil sa gazduiasca doua genti de golf asezate in pozitie verticala. Modelul are un portbagaj cu o capacitate de 456 de litri.

Puma se alatura unei game in expansiune de SUV-uri si crossovere Ford la nivel european, aceasta incluzand Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge si noul Explorer Plug-in Hybrid, ultimul dezvaluit in premiera in cadrul evenimentului “Go Further”.

SUV-urile reprezinta acum mai mult de 20% din vehiculele comercializate de Ford in Europa. Vanzarile de SUV-uri Ford au crescut in 2018 la nivel european cu peste 19 procente.

Citeste si:
Noul model Dacia cu 7 locuri ar putea fi fabricat la Mioveni
Noul model Dacia cu 7 locuri...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri