Volkswagen si Ford, la un pas de colaborare pentru masini electrice si autonome

Grupul Volkswagen este la un pas de a semna un acord de colaborare cu Ford Motor pentru a dezvolta impreuna tehnologii pentru masini electrice si autonome, potrivit directorului executiv al VW, Herbert Diess, scrie Automotive News Europe.

"Discutiile cu Ford decurg foarte bine si sunt aproape de a fi finalizate", a declarat Diess intr-o adunare a celor 500 de directori executivi ai companiei la Wolfsburg, in Germania.

VW si Ford au semnat un acord in martie pentru a dezvolta o masina pick-up si au discutat despre extinderea aliantei pentru a include serviciile de conducere autonoma.

Intelegerea dintre cele doua companii auto ar putea include o investitie in compania Argo Al care dezvolta tehnologii pentru masini autonome. Un astfel de parteneriat ar putea rivaliza cu cel dintre Waymo, partener Google, si Cruise detinut de General Motors.

La inceputul acestei saptamani, VW a anuntat ca si-a incheiat parteneriatul cu compania auto Aurora, dupa ce aceasta a declarat ca va construi platforme autonome pentru vehicule comerciale impreuna cu Fiat Chrysler Automobiles.

Citeste si:
Volkswagen a renunţat la planurile pentru o nouă uzină în Turcia
Volkswagen a renunţat la...

Marii jucatori incearca sa isi consolideze pozitia in piata, dovada fiind parteneriatul dintre Daimler si BMW pentru car-sharing si conducerea autonoma sau propunerea Fiat Chrysler de a incheia un parteneriat cu Renault pentru a deveni al treilea producator mondial de automobile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Volvo şi Daimler vor să producă şi să vândă pile de combustie
Setari Cookie-uri