VW garanteaza o capacitate de 70% a bateriilor ID.3 dupa 8 ani

Volkswagen ofera o garantie de 160.000 kilometri pentru bateriile ID.3 sau 8 ani, baterii care vor putea fi incarcate la statii cu putere de pana la 125 kW.

Volkswagen va lansa si o noua generatie de echipamente care permit incarcarea rapida a automobilelor acasa sau la birou.

Compania lanseaza productia modelului ID.3 pana la finalul acestui an. Acest model de clasa compacta este primul din familia ID. si vine cu baterii litiu-ion care permit parcurgerea unor distante de pana la 550 de km cu o singura incarcare.

Dupa opt ani de utilizare sau parcurgerea unei distante de 160.000 de km bateriile vor avea in continuare o capacitate de cel putin 70% din cea initiala.

Bateriile viitoarelor modele ID. de la Volkswagen pot avea dimensiuni diferite. Daca un proprietar de ID. nu este interesat sa conduca pe distante lungi (de exemplu, proprietarul foloseste masina doar pe distante mici in interiorul orasului) va putea opta pentru o baterie cu autonomie mai mica. In felul acesta, modelul achizitionat va fi mai ieftin.

Citeste si:
Volkswagen a renunţat la planurile pentru o nouă uzină în Turcia
Volkswagen a renunţat la...

Cei care conduc frecvent pe distante mari, pe de alta parte, pot alege o baterie mai mare ceea ce le va oferi un plus de flexibilitate in utilizarea masinii. In functie de baterie si de tipul automobilului autonomia asigurata va varia intre 330 si 550 de km (WLTP). De asemenea, Volkswagen a proiectat bateriile pentru a putea fi incarcare la statii cu putere de 125 kW, depasind capacitatea de pe segmentul compactelor de tipul ID.3 asigurandu-se ca proprietarii vor petrece mult mai putin timp la statia de alimentare.

Volkswagen estimeaza ca circa jumatate din incarcari vor fi realizate acasa, iar circa 20% la birou. De aceea, marca a proiectat o noua generatie de statii de incarcare. Acestea pot fi instalate acasa sau la birou functioneaza la o capacitate de pana la 11 kilowati (AC).

Timpul de incarcare este mult mai mic comparativ cu sursele conventionale de alimentare de 230 de volti – aceste statii au suficienta putere pentru a incarca complet bateria peste noapte sau in timpul programului de lucru. Volkswagen estimeaza cu 25% dintre incarcari vor fi realizate in spatii publice, iar 5% in statii amplasate pe autostrazi. In functie de stilul de condus un ID.3 cu cea mai mare varianta de baterie va trebuie sa fie alimentat doar de doua ori in cazul unei calatorii de circa 800 de km – spre exemplu distanta de la Constanta la Timisoara. Daca bateria este incarcata la o statie de incarcare rapida cu capacitate inalta ea va permite parcurgerea unei distante de 260 de kilometri (WLTP) dupa doar 30 de minute de alimentare.

Citeste si:
Producția mașinilor electrice VW a fost reluată la Zwickau
Fabrica VW din Zwickau reia...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Dacia electrică / Renault K-ZE, în teste în România
Setari Cookie-uri