Ce schimbari ale Codului Rutier aduce anul 2020

In anul 2020 vor intra in vigoare mai multe schimbari ale Codului Rutier, intre acestea numarandu-se necesitatea ca cei care vor sa obtina permis de conducere sa aiba cel putin 10 clase, dar si obligativitatea ca persoanele in varsta sa faca controale medicale mai des.
Potrivit celor mai recente modificari ale Codului Rutier, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor realizeaza, gestioneaza si pune la dispozitia publicului o aplicatie informatica, in mod gratuit, printr-un serviciu on-line, pe pagina proprie de internet, pentru a se verifica situatia inmatricularii unui vehicul, precum si motivul suspendarii inmatricularii acestuia.
De altfel, din 1 iulie 2020, persoanele care vor sa aiba carnet de conducere trebuie sa aiba absolvite cel putin 10 clase terminate.
In plus, persoanele in varsta care inca mai doresc sa conduca pe drumurile publice vor fi obligati sa faca mai des controlul medical.
Noile reglementari ale Codului Rutier prevad si ca cei care sunt prinsi vorbind la telefon in timp ce se afla la volan sa poata fi sanctionati prin suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.
Sursa foto: By Goads_Agency / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri