Compania americană Ford a anunţat că lucrează cu divizia de sănătate a General Electric (GE) şi cu firma 3M Co pentru a accelera producţia de ventilatoare pentru pacienţi şi de măşti de protecţie respiratorie pentru angajaţii din sănătate, pe fondul extinderii pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că producătorii auto Ford, General Motors (GM) şi Tesla au primit undă verde pentru producţia de ventilatoare şi alte echipamente medicale necesare în timpul epidemiei, scrie Agerpres.

Ford şi GE Healthcare vor contribui la extinderea producţiei GE de ventilatoare medicale pentru pacienţii care au dificultăţi de respiraţie din cauza virusului, a anunţat Ford.

Separat, Ford a informat că va lucra cu 3M pentru majorarea capacităţii de producţie a măştilor de protecţie respiratorie pentru a face faţă cererii în creştere din partea angajaţilor din sănătate.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, GM, Ford şi alte companii au produs în fabricile lor de maşini echipamente militare şi arme, iar astfel Detroit a primit porecla de "Arsenalul democraţiei".

Şi producătorul auto italo-american Fiat Chrysler (FCA) a confirmat că intenţionează să producă un milion de măşti faciale pe lună, pe cale le va distribui serviciilor de urgenţă din America de Nord care se luptă cu pandemia. Producţia de măşti face parte din eforturile FCA de a ajuta la majorarea producţiei de echipamente medicale precum ventilatoare medicale.

Al doilea producător auto american a anunţat săptămâna trecută suspendarea temporară a producţiei de vehicule şi motoare la fabricile sale din America de Nord şi Europa. Angajaţii fabricii Ford de la Craiova (România) au intrat în şomaj tehnic şi vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază. Luni, compania a decis oprirea temporară a producţiei de vehicule şi motoare la fabricile sale din India, Africa de Sud, Thailanda şi Vietnam.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, GM, Ford şi alte companii au produs în fabricile lor de maşini echipamente militare şi arme, iar astfel Detroit a primit porecla de "Arsenalul democraţiei".

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează şi furnizează o linie completă de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford şi vehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Ford are aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri