Lamborghini a prezentat noul Countach LPI 800-4, un model care readuce în prim-plan denumirea Countach la 50 de ani de la lansarea modelului original. Modelul are un preț de 2,2 milioane de euro fără taxe, scrie dailymail.co.uk.

Lamborghini Countach LPI 800-4 va fi produs în doar 112 exemplare. Acest număr evocă denumirea internă LP112 a proiectului din care a derivat Countach-ul original. Toate exemplarele au fost deja comandate.

Modelul dispune de un sistem hibrid de propulsie având un motor V12 aspirat natural de 6.5 litri cu o puterea totală în jur de 800 CP. Acesta este alimentat de același sistem hibrid ca hipercarul Sián.

Caroseria a fost construită complet din fibră de carbon, modelul având 1.600 de kg kilograme.

Countach LPI 800-4 accelerează de la 0-100 km/h în 2,8 secunde și atinge o viteză maximă de 355 km/h.

„LPI” este abrevierea pentru „Longitudinale Posteriore Ibrido”, care se traduce prin cum este pozitionat motorul. Cifra „800” este o referință la faptul că are peste 800 CP, iar „4” reprezintă faptul că este cu tracțiune integrală.

Noul Countach LPI 800-4 a fost dezvăluit la Monterey Car Week la Pebble Beach, California, și este un omagiu futurist pentru mașina originală care a văzut lumina zilei - sub formă de concept - acum 50 de ani. Countach a debutat în 1971 la Salonul Auto de la Geneva ca concept LP500.

Forma iconică de pană si alte elemente au fost transferate de la modelul Countach original la noua versiune LPI 800-4.

Acesta va fi una dintre ultimele mașini performante lansate de marcă cu un motor V12. Motorul pe benzină V12 produce un total de 769 CP, în timp ce motorul electric de 48 de volți care furnizează energie de la supercondensator adaugă încă 34 CP.

Doar 112 de exemplare ale noului model vor fi construite la fabrica italiană Sant'Agata Bolognese. Lamborghini a construit inițial puțin sub 2.000 de modele Countach într-o serie de producție de 16 ani, din 1974 până în 1990.

Sursa foto: Lamborghini

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri