Skoda aduce în gamă trei modele noi în 2022, care vor fi disponibile și pe piața din România. Pe listă sunt noua Fabia, Karoq facelift și Enyaq coupe iV, al doilea model electric al cehilor, au declarat pentru Wall-Street reprezentanții companiei.

Skoda a prezentat anul acesta a patra generație a modelului Fabia, cu o gamă de cinci motorizări pe benzină, fără diesel. Modelul este asteptat in showroom-urile din Romania in luna februarie.

Skoda Fabia vine acum cu propulsoarele: 1 litru benzină 65 CP, 80 CP; 1 litru turbo benzină 95 CP, 110 CP și 1.5 litri turbo benzină 150 CP. Cutia automată este prezentă doar pe versiunile de 110 CP și 150 CP.

Fabia trece la noua platformă MQB-A0, dezvoltată de Grupul Volkswagen.

În trendul pe care îl are industria auto de ceva timp și Fabia a crescut în dimensiuni față de vechea generație. Acum are 4.107 mm lungime (+110 mm), 1.780 de mm lățime (+48 de mm), 1.460 de mm înălțime (-7 mm) și un ampatament de 2.564 de mm (+94 de mm). Acest lucru înseamnă că modelul oferă un spațiu interior mai generos și un volum mai mare al portbagajului - 380 de litri.

Un nou model gata de lansare în 2022 este Skoda Enyaq coupe iV, care va fi disponibil în trei variante de putere: Enyaq coupe iV 60, Enyaq coupe iV 80, ambele cu tracțiune spate și Enyaq coupe iV 80x cu tracțiune integrală.

Pentru Skoda Enyaq coupe clienții pot alege dintre cele două variante de baterii și trei variante de putere cu tracțiune față sau spate. Liniile de echipare clasice au fost înlocuite cu opțiunile Design Selection. În stilul tipic mărcii Skoda, spațiul de la interiorul Enyaq Coupe iV este generos, iar capacitatea portbagajului se ridică la 570 l.

Versiuni Skoda Enyaq iV

  • Skoda Enyaq iV 60: motor electric spate 180 CP. Bateria este de 62 kWh. Autonomia este de până la 390 de kilometri (WLTP);
  • Skoda Enyaq iV 80: motor electric 204 CP, amplasat pe puntea spate. Bateria este de 82 kWh. Autonomia este de până la 510 de kilometri (WLTP).
  • Skoda Enyaq iV 80X: Doua motoare, unul fata si unul spate. Putere 265 CP. Bateria este de 82 kWh. Autonomia este de 460 de kilometri (WLTP);

Funcția de încărcare rapidă ce este inclusă în echiparea standard și asigură timpi reduși de așteptare la încărcarea automobilului.

De asemenea, pe lista de lansări Skoda este și Karoq facelift, care a primit motoare revizuite. Motorul entry-level TSI de 1,0 litri pe benzină produce 108 CP și este oferit doar cu o cutie de viteze manuală.

Motoarele pe benzină de 1,5 litri de 148 CP și 2,0 litri de 148 CP și 187 CP sunt disponibile și cu o cutie de viteze automată DSG cu șapte trepte. Acesta din urmă beneficiază și de tracțiune integrală și este disponibil doar în echipamentul SportLine.

Există un singur motor diesel disponibil: un TDI de 2.0 litri cu 114 sau 148 CP. Versiunea cu putere mai mare vine ca standard cu o cutie de viteze DSG și tracțiune integrală.

Sursa foto: skoda

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri