Rolls-Royce Spectre, primul EV al mărcii britanice care există încă din anul 1904, va ajunge la clienți începând cu ultima parte a acestui an. Clienții limuzinei coupe-ului cu două uși trebuie să aibe, însă, grijă ce fac din postura de posesorii de Spectre, căci constructorul îi privește asemeni unui Big Brother automobilistic, iar un pas greșit poate fi egal cu intrarea pe „lista neagră”.

Rolls-Royce s-a evidențiat mereu drept un brand exclusivist, unul care-și selectează atent clientela și care nu se ferește să refuze cumpărători deosebit de înstăriți dacă aceștia nu se potrivesc pe calapodul impus ceea ce Rolls-Royce reprezintă. Deși au apărut în online întrebări care ar putea fi folosite în interviuri de achiziție, pe parcursul procesului prin care cineva devine eligibil să-și cumpere un automobil Rolls-Royce, întreg procesul diferă de la un model la altul.

CEO-ul Torsten Müller-Ötvös a explicat, într-un interviu pentru Car Dealer Magazine, ce riscă cei care reușesc să-și achiziționeze un Spectre, dar decid la scurt timp să-și pună mașina la vânzare pe piața second-hand. „Potențialii cumpărători trebuie să se prezinte, în sensul în care noi le cerem să aflăm lucruri despre trecutul lor. Vrem să știm și care sunt intențiile lor cu mașina, iar doar dacă te califici poți spera la un slot de producție”, a explicat Müller-Ötvös.

În plus, acesta a spus că samsarii „vor intra pe o listă neagră și aici se încheie totul - ei nu vor mai putea să-și cumpere alt exemplar vreodată”. Această situație nu reprezintă o premieră în industrie, căci și alți producători au încercat să evite situațiile în care cumpărătorii aleg să-și vândă imediat noua mașină, încercând să obțină bani mai mulți pe piața de mașini de lux rulate. Rămâne încă în memorie clinciul dintre Ford și John Cena, fostul wrestler cumpărându-și un Ford GT, iar supercarul a fost vândut și revândut apoi de mai multe ori.

În schimb, General Motors nu te amenință cu procese în justiție, ci vrea să te îmbie cu stimulente care să te facă să-ți țină mașina. De asemenea, transferabilitatea garanției nu este posibilă dacă mașina este vândută. Cum Rolls-Royce vinde mașini produse într-o serie mică, iar cererea pentru fiecare model este invariabil ridicată, britanicii își permit să elimine din „circulație” anumiți clienți care nu respectă regulile impuse la achiziție.

În ciuda acestor politici - pe care le-am mai văzut și la Ferrari care-și verifică cu atenție clienții - există deja dealeri de mașini de lux gata să-și vândă un Rolls-Royce Spectre ca nou. Dealerii plătesc chiar și 64.000 de dolari peste prețul de listă de 422.000 de dolari pentru a pune mâna pe un Spectre pe care-l revând apoi pentru o sumă chiar mai mare, chiar dacă mașina intră sub umbrela „pre-owned”.

Spectre este un coupe lung de 5,46 metri care ascunde 577 cai putere și 900 Nm. În ciuda greutății de aproape trei tone, Spectre poate atinge 100 km/h cu start de pe loc în doar 4,5 secunde, iar autonomia anunțată este de 455 de kilometri. Există două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, luate din tolba BMW. Bateriile au o capacitate de 100 kWh, iar viteza maximă este de 250 km/h.

Sursa foto: Rolls-Royce

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri