Grupul chinez Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), cel mai mare producător de baterii pentru vehicule electrice din lume, va produce noile sale baterii Shenxing la uzinele din Germania şi Ungaria, alături de uzinele din China, a declarat inginerul şef de la CATL, Gao Pengfei, la Salonul auto IAA de la Munchen

Shenxing este prima baterie LFP (Lithium FerroPhosphate) din lume cu încărcare super rapidă 4C, capabilă să ofere 400 km de autonomie cu o încărcare de 10 minute, precum şi o autonomie de peste 700 km cu o încărcare completă. Acest nou tip de baterie va intra în producţia de masă în China de la finele lui 2023 şi va fi disponibilă pe vehiculele electrice din 2024.

Inginerul şef de la CATL, Gao Pengfei, nu a oferit un calendar precis privind producţia bateriilor Shenxing în Europa şi a adăugat că până la această dată nu au fost finalizate acorduri de vânzări cu clienţii din regiune. Soluţia tehnică de tip LFP (Lithium FerroPhosphate) permite un cost mai mic de producţie decât bateriile de tip nichel-mangan-cobalt utilizate de producători auto precum BMW, a precizat Gao Pengfei.

În luna decembrie 2022, grupul chinez Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) a demarat construcţia uzinei sale de baterii din landul german Turingia şi în paralel construieşte o altă uzină la Debreţin (Ungaria), obiectivul fiind începerea producţiei de masă în interval de doi-trei ani.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri