Sony și Honda au oferit mai multe detalii cu privire la planurile de expansiune a colaborării care va duce la dezvoltarea a trei mașini electrice până în 2030. Pe lângă berlina Afeela, care va fi prezentată în 2025, noul joint venture va lansa un SUV în 2027, dar și o compactă cu preț mai redus în 2028, conform Nikkei Asia.

Sony încearcă să intre pe piața auto de mai mulți ani, iar relația cu Honda a început să prindă contur încă din urmă cu un an când a fost prezentată o variantă apropiată de cea de serie a lui Afeela, un sedan premium pe baterii. Acum, joint venture-ul Sony Honda Mobility a anunțat că va construit trei mașini pe aceeași platformă, iar toate vor fi aici în următorii patru ani.

Sony nu a oferit prea multe detalii cu privire la viitorul SUV, dar conceptul Vision-S 02 ne oferă câteva detalii cu privire la direcția de design abordată. Despre Afeela știm deja că va avea câte un motor pe fiecare punte pentru o putere combinată de 241 de cai putere și că bateria va fi de 91 kWh. De asemenea, grație chipurilor Qualcomm, mașina ar putea să proceseze îndeajuns de multe informații de la cei 45 de senzori de la bord (inclusiv tehnologie Lidar) pentru a susține funcții de șofat autonom de nivel 3.

Conform celor de la Quartz, unele mașini ar putea să fie fabricate de Honda în Ohio, unde niponii dețin un alt joint venture cu LG pentru producția de baterii. Trebuie spus că Honda a încercat să dezvolte EV-uri și alături de General Motors, dar acea legătură s-a rupt anul trecut. În prezent, în România, singurul EV al Honda este crossoverul e:Ny1.

Sursa foto: Sony Honda Mobility

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri