Felul in care te vinzi la interviul de angajare reprezinta un procent bun din factorii care conteaza pentru angajator, atunci cand aplici pentru o functie intr-o companie. Totusi, cel mai solid si profund argument este acela al experientei tale profesionale. O experienta de 10 ani intr-o singura companie sau in 10 companii diferite? Chiar daca raspunsul pare evident (ca angajatorii ar prefera stabilitatea), recrutorii romani au explicat, pentru Revista CARIERE, ca lucrurile sunt cu doua taisuri (ca aproape orice alta situatie in viata).

Ok, esti un om stabil si loial si stai de mai bine de 7 ani intr-o companie.

Partea buna? De cele mai multe ori lucrul acesta se intampla pentru ca esti un angajat valoros si pentru ca ai ajuns sa cunosti compania si postul tau mai bine decat un om venit de la concurenta, de exemplu. Asta presupunand ca pe parcursul celor 7 ani ai avut grija sa inovezi, sa aduci plusvaloare companiei si sa joci un rol important in dezvoltarea businessului.

Partea mai putin buna? Exista cazuri (nu putine, din pacate) in care stabilitatea la un loc de munca se identifica cu un confort extrem de daunator. Am ramas la acelasi loc de munca pentru ca nu cred ca m-as putea adapta in alta parte, pentru ca e un loc “caldut” care imi asigura un venit lunar si... atat. Ce se intampla, insa, atunci cand compania e nevoita sa faca restructurari sau atunci cand intra in faliment si esti nevoit sa pleci in alta parte? Cum vor privi recrutorii acest confort al tau, aceasta lipsa de initiativa si inovatie? Cum vei reusi tu sa te adaptezi intr-o companie diferita?E ceea ce HRii numesc “stabilitate excesiva”.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.

Citeste si:
Sugestii de care sa tii cont atunci cand te angajezi
Sugestii de care sa tii cont...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Netin, Lenovo: Millenials "fac legea", ne mulam pe dorintele lor