N-au vrut sa-l angajeze la KFC, a picat de doua ori admiterea la facultate, iar acum este unul dintre cei mai bogati oameni ai lumii. Povestea fondatorului Alibaba

Fondatorul gigantului Alibaba, Jack Ma, s-a nascut in China in plina dictatura comunista, intr-o familie cu multe lipsuri. A picat de doua ori la admitere la facultate, a fost respins de 10 ori la Harvard, nu s-a putut angaja in politie, dar nici macar la KFC. Toate pana cand, la 40 de ani, a devenit miliardar.

Jack Ma (in realitate, Ma Yun) s-a nascut pe 15 octombrie 1964, in Hangzhou, un oras din sud-estul Chinei, intr-o familie cu trei copii. Copilaria a trait-o intr-o perioada in care China comunista era tot mai izolata de catre Occident, iar familia sa se confrunta cu o gramada de lipsuri.
Schimbarea pentru Ma a venit dupa ce presedintele american, Richard Nixon, a vizitat in 1972 Hangzhou, iar orasul sau natal a devenit o Mecca a turismului, intr-o perioada in care China incerca o deschidere timida spre Occident, conform Adevarul Financiar.

Adolescentul Ma a gasit astfel prima oportunitate: obisnuia sa mearga la principalul hotel si sa-si ofere serviciile de ghid pentru turul orasului, in schimbul lectiilor de engleza. Porecla de „Jack“ a primit-o tocmai de la un turist american cu care se imprietenise.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: B.Stefanov / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Kurzarbeit - detalii și context. Ce trebuie să știe mediul de business?
Setari Cookie-uri