Mai putin de jumatate din noi avem incredere in „continutul venit din partea presedintelui unei companii”, in timp ce aproape trei sferturi din noi „avem incredere in informatiile postate de prieteni si de familie pe retelele de socializare, bloguri si alte site-uri”, arata un barometru al increderii realizat de compania americana de comunicare si marketing Edelman. Cand vine vorba despre credibilitatea comunicarii, plauzibilitate si incredere, scepticii se transforma in cinici in multe sectoare ale societatii. Si locul de munca este unul dintre ele. Multi dintre noi contribuim la diminuarea increderii de multe ori fara a fi constienti de acest lucru, potrivit Edelman. Iata care sunt cele mai frecvente greseli de comunicare ce reduc increderea la locul de munca:

1. Transmiteti mai departe zvonuri fara a verifica faptele inainte sau repetati comentarii despre colegi fara sa stiti daca sunt adevarate sau false.
2. Nu raspundeti la mesajele colegilor sau le raspundeti tardiv. Dar atunci cand aveti nevoie de ceva, sunteti foarte insistenti.
3. Influentati sau creati proceduri si politici, sau ajutati la comunicarea

Cititi articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Zadorozhnyi Viktor / Shutterstock