Antrenorul de fotbal Marcel Koller a realizat ceea ce nimeni altcineva nu a reusit: a facut ca echipa nationala de fotbal a Austriei sa ajunga una dintre primele zece cele mai bune din lume, conform Revistei CARIERE.

Marcel Koller starneste emotii si entuziasm. El ia decizii dificile intr-un mod transparent si este un exemplu pentru echipa lui. Indruma fiecare jucator intr-un mod diferit, il face sa se simta unic in felul sau si stie cum sa construiasca o adevarata echipa dintr-un grup de staruri individuale in care toti au mari asteptari. Marcel Koller este insusi personificarea excelentei la nivel executiv. In plina cursa a campionatului UEFA Euro 2016, haideti sa dezbatem cele opt puncte tari de conducere ale lui Marcel Koller, care sunt aplicabile nu numai in fotbal, ci si in business. Esti pregatit sa intri in teren cu propria ta „echipa de vis”?

1. Marcel Koller starneste emotii si entuziasm

Nu poti spune ca esti motivat daca nu iti place cu adevarat ceea ce faci. Iar Marcel Koller stie acest lucru. Emotiile pozitive, pasiunea si entuziasmul sunt elementele care fac oamenii sa devina cu adevarat performanti, si nu frica, presiunea sau monitorizarea constanta. Emotiile sunt stimulentele motivarii. Ele au un efect durabil asupra atitudinilor si valorilor oamenilor. Tine minte asta, trebuie sa ai suficienta incredere in membrii echipei tale incat sa le incredintezi diverse responsabilitati; vei observa ca acestia vor fi cu adevarat dedicati si dispusi sa faca un efort suplimentar pentru a avea succes.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Phovoir / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Europa se relaxează, românii vor să emigreze. A crescut numărul CV-urilor depuse
Setari Cookie-uri