Dupa o zi de munca, cateva ore de relaxare in fata televizorului poate fi idealul pentru multi. Sunt insa alte activitati pe care le poti face, mai ales ca exista cercetari care arata ca privitul la ecrane ne face nefericiti. Iata cateva dintre acestea.

Citeste. Intotdeauna cititul unei carti sau a unor articole te vor ajuta sa te relaxezi si sa iti imbunatatesti cultura. Iata aici o serie de exemple de carti de dezvoltare profesionala, pe care le poti trece pe lista, potrivit Business Insider.

Asculta un podcast. Sigur, aceasta activitate presupune utilizarea unui device, insa odata ce apesi butonul de incepere, poti doar sa stai sa il asculti, chiar si cu ochii inchisi. Iata aici o lista.

Suna un prieten. O idee buna este sa suni un prieten, dupa program, poate chiar pe cineva cu care nu ai mai vorbit de mult. Nu stii niciodata ce lucruri interesante poti afla.

Intalneste-te cu cineva. In loc sa mergi direct acasa, dupa terminarea orelor de munca, te poti intalni sa iei cina sau sa bei un suc cu cineva. Asigura-te doar ca lasi telefonul deoparte si te dedici in totalitate discutiei.

Scrie. Poti incepe sa scrii articole pentru blogul personal sau pentru contul de LinkedIn. Nu iti face griji ca nu vei reusi sa pui in pagina un text deosebit, ceea ce conteaza este sa vei reusi sa aduni cateva ganduri laolalta. La final, cel mai probabil, te vei simti foarte bine privind la rezultat.

Mediteaza. Pentru a medita ai nevoie de doar 10-30 de minute atunci cand ajungi acasa sau dupa ce te asezi in pat. Aceste minute te vor ajuta sa te simti mai bine.

Fa o plimbare. Daca nu esti genul care face sport, poti face miscare alegand o scurta plimbare in cartier. Si mai bine te vei simti daca vei asculta muzica sau vei fi insotit de un prieten.

Fa puzzle. Provoaca-ti putin mintea lucrand la rezolvarea unui puzzle. Daca ai cu cine alege un joc, cum ar fi sah sau rummy.

Alege arta. Poti alege ca dupa orele de munca sa te relaxezi cu o carte de colorat, acestea au devenit foarte populare in ultima vreme. Ori sa inveti sa pictezi sau sa tricotezi.

Fa o lista. Poate fi despre orice, eventual o lista de cumparaturi sau o enumerare a companiilor pentru care ai vrea sa lucrezi. Pe lista poti treze chiar rezolutiile pentru noul an. Fa-ti timp pentru a le scrie, apoi pune la punct un plan pentru a le rezolva.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri