Lidl începe înscrierile în programul de învățământ dual „Școala de Carte și Meserii”, pentru absolvenții de gimnaziu care doresc să lucreze în retail. Anul acesta, 10 dintre absolvenții promoției din 2017 care au finalizat stagiile de formare din cadrul programului, vor face parte din echipa Lidl România, potrivit unui comunicat de presă.

Școala de Carte și Meserii este un program de învățământ profesional în sistem dual, realizat după metoda germană, care îmbină cunoștințele teoretice cu cele practice. Proiectul a fost înființat în anul 2017, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Româno – Germane (AHK România), iar prin intermediul lui, Lidl împreună cu alți 4 parteneri își propun să ofere absolvenților de școală gimnazială din 6 orașe din România oportunitatea de a alege, începând cu anul școlar 2020-2021, o educație în retail și de a se specializa în meseria de comerciant-vânzător.

Astfel, în perioadele 29 iunie – 06 iulie și 22 – 24 iulie, elevii din orașele din București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara se pot înscrie la unul dintre liceele partenere, respectiv: Liceul Tehnologic „Elie Radu” din București, Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu” din Brașov, Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” din Iași, Colegiul Economic „George Barițiu” din Sibiu și Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara. În fiecare liceu din cele 6 orașe, Lidl, alături de companiile partenere, formează o clasă de comerciant-vânzător, pe care o susține prin sesiuni practice de formare în magazinele din țară.

Retail jobs

Școala de Carte și Meserii în sistem dual se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 de ani. Cursurile se desfășoară pe parcursul a 3 ani, perioadă în care tinerii vor putea să își dezvolte abilitățile practice necesare meseriei, prin stagii periodice în cadrul companiilor ce susțin acest program.

Pe perioada școlarizării, elevii vor beneficia de o bursă în valoare de 400 de lei/lună și de transport decontat și masă de prânz asigurată pe durata stagiilor de practică în cadrul magazinelor Lidl. După absolvire, elevii vor primi un certificat de competențe recunoscut internațional pentru calificarea de comerciant-vânzător, precum și oportunitatea de a se angaja în rețeaua de magazine Lidl. Sursa foto: Lidl România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri