Un antreprenor român a lansat primul asistent virtual de recrutare de pe piața de resurse umane din România. Fivekeep.com este o platformă care se adresează companiilor mici și mijlocii și care are la bază identificarea aptitudinilor comportamentale ale candidaților prin filtrarea datelor personale relevante din CV-urile acestora, cu ajutorul algoritmilor dezvoltați de echipa proprie de psihologi și analiști.

Platforma a fost inițiată cu scopul de a oferi atât companiilor, cât și agențiilor de recrutare un acces mai facil la candidații din piață, prin eficientizarea proceselor de recrutare și de selecție a personalului, a spus în cadrul evenimentului de lansare, Mihai Rizan, fondatorul fivekeep.com.

Proiectul vine ca răspuns al unor nevoi importante din piața muncii, de care recrutorii se lovesc mereu în munca loc: timpul mare alocat pentru sortarea CV-urilor primite de la candidați și analizarea celor extrase în funcție de compatibilitatea candidaților. Prin această platformă se reduce riscul angajării unei persoane incompatibile cu cerințele postului, dar și costurile procesului de recrutare. Algoritmii prin care se realizează compatibilitatea funcțional comportamentală a candidaților nu implică niciun fel de cunoștințe de psihologie din partea angajatorului.

„Ne-am structurat această platformă pe două mari provocări. Prima ar fi timpul mare alocat examinării CV-urilor, acolo unde știm ca sa analizezi 50-60 de CV-uri nu este o bagatelă din punct de vedere al timpului. Al doilea aspect ar fi faptul că CV-ul este imposibil să-l studiezi din punct de vedere al compatibilității candidatului cu locul de muncă, în ceea ce privește partea funcțional-motivațională. Nu ai cum sa iti dai seama dintr-un profil de pe o hartie ca omul din spatele hartiei e ceea ce iti trebuie tie la nivel de soft skills”, a declarat Mihai declarat MIhai Rizan, fondator fivekeep.com și CEO al Vendax.

Citește și: 3 mari provocări cu care s-au confruntat departamentele de HR din România, în pandemie

Anonimitatea candidaților

Platforma fondată de Mihai Rizan oferă protecție candidaților prin intermediul unui instrument care îi menține anonimi, cu scopul de a face ca procesul de recrutare să fie unul echitabil și să nu existe niciun fel de discriminare.

„Practic noi anonimizăm candidații pentru că aceștia să aibă o șansă egală pentru a fi studiați și comparați. Astfel eliminăm orice fel de discriminare, fie că e conștientă sau inconștiență, cee ce dă recrutorului valoarea omului și nu scoate în față anumite elemente care s-ar putea să îl determine să nu meargă mai departe cu recrutarea. Siguranța candidaților e elementul care ne diferențiază”, a mai precizat antreprenorul.

Conceptul Fivekeep.com a luat naștere la Brașov, cu o investiție inițială de 100.000 de euro din fonduri europene, la care s-a adăugat și o investiție personală de 150.000 euro. În costul proiectului sunt incluse dezvoltarea platformei și a algoritmilor, dar și elaborarea testelor funcționale și analiza comportamentală.

Fondatorul își propune implementarea conceptului la nivel național, urmând ca în vara anului viitor să înceapă promovarea platformei pe piețe internaționale de business, precum SUA, UK, Italia, Franța sau Spania.

Vezi și: Angajați azi, șomeri mâine: Cât de mult accelerează pandemia robotizarea activității umane

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri