APT Prohuman, companie cu peste 4000 de angajați în muncă temporară sau în proiecte de outsourcing, a realizat un studiu comparativ despre practicile de muncă la distanță și modul în care acestea sunt percepute de candidati versus companii.

Cum vom lucra în următorul an

Pe baza acestui studiu realizat în martie – aprilie 2021, ni se confirmă ca munca în sistem hibrid va deveni cel mai frecvent intâlnit model de lucru. Acest mix de prezență la birou combinat cu munca de la domiciliu este apreciat de majoritatea candidaților care își doresc să se simta în siguranță în fața amenințării pandemice. În următoarele 12 luni candidații se așteaptă să lucreze cu o frecvență de muncă de la domiciuliu de 1-2 zile săptămână. Comparativ acestor așteptări, companiile au devenit și mai flexibile și în proporție de 35% sunt dispuse ca în următoarele 12 luni, angajații lor să lucreze chiar peste 4 zile de la domiciliu.

În alegerea modelului de lucru, cel mai important criteriu de care țin cont companiile este tipul de activitate pe care il desfășoară angajații în funcție de nevoia de business, în timp ce în alegerea unui angajator, cel mai important criteriu de care țin cont candidații sunt salariul și beneficiile, secondat de tipul de activitate pe care îl vor desfășura.

Citește și: Răzvan Zglobiu (APT Prohuman), la HR Talks: Pozițiile de meseriași, ca lăcătuși mecanici, strungari, dulgheri sunt cel mai greu de acoperit

Procese de recrutare doar online

Tehnicile de recrutare au suferit de asemenea modificări o dată cu pandemia. În proporție de aproape 70%, companiile au răspuns că întreg procesul de recrutare se desfășoara on-line. Candidații însă simt nevoia unei întâlniri față în față înainte de a lua o decizie finală, conform unei statistici de aproape 50% din studiul nostru.

Un alt factor important care modelează piața muncii este nevoia de a iniția acțiuni în vederea adaptării specialiștilor pentru recrutare la distanță, deoarece există un ecart între gradul de flexibilitate al companiilor în ceea ce privește sistemul de muncă de acasă versus percepția candidaților și deoarece avem și noul model de munca de oriunde în care angajatii au domiciliu și pot lucra și din alt oraș diferit de orașul în care compania are birourile.

Indiferent de modelele de lucru și de recrutare adoptate, trendul în următoarele 12 luni este dat de faptul ca munca exclusiv de acasă va pierde teren.

Citește și: HR Talks: Dan Berteanu, CEO Bittnet Training: Domeniul IT nu înseamnă doar programare și scris de cod

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri