În vremurile de criză, inovația capătă noi valențe, ba chiar se vorbește despre un termen de valabilitate al acesteia. În ritmul actual în care societățile și economiile se schimbă, un instrument nou în afaceri nu va mai avea aceeași eficiență în câțiva ani. Soluția nu poate fi decât învățarea continuă, aceasta fiind și una din concluziile la care au ajung managerii, în 2021. Criza i-a responsabilizat pe lideri, ba chiar mulți dintre ei au scos bani din propriile buzunare pentru a urma diverse cursuri de dezvoltare profesională și personală.

„Dacă în anul 2020 a crescut cererea pentru programe de educație managerială, livrate de experți și consultanți seniori, în anul 2021 acest trend s-a menținut, dar s-a și rafinat, pentru că angajatorii și-au creionat un plan de formare mai coerent, plecând de la toate schimbările generate în anul anterior. O altă tendință pe care observăm cu bucurie este că managerii și antreprenorii români au început să devină mult mai responsabili vis-a-vis de propria dezvoltare, investind din fonduri proprii în programele noastre de leadership și management”, a declarat Oana Scarlat, CEO EXEC EDU, unul dintre liderii pieței de executive education, într-un interviu acordat wall-street.ro.

Procesele de transformare sunt continue, schimbările sunt la tot pasul, atât în afara organizației, cât și în interior, motiv pentru care liderii au nevoie de un alt set de abilități pentru gestionarea și propagarea schimbărilor. În viitoarea eră a muncii nu vor lipsi abilitățile ce țin de gândirea critică a fiecărei persoane, cele de înțelegere a incertitudinilor, cât și cele de gestionare de la distanță a echipelor, pe un termen mai lung decât se așteptau inițial.

„Companiile au devenit conștiente că fără o pregătire potrivită, managerii nu pot susține motivația echipei pe termen lung, mai ales în contextul în care tot mai mulți angajați reclamă oboseală și chiar burnout”, a mai precizat Oana Scarlat.

Un alt trend care se reflectă și în piața de training și care se va menține și în 2022 este cel al transformării digitale, ca răspuns la criza sanitară, dar și ca modalitate de a rămâne competitiv în piață. Reprezentanții de la EXEC-EDU arată că multe companii dețin resursele necesare pentru a investi în tehnologie, dar au nevoie în același timp și de o schimbare de mentalitate a angajaților, în a adopta aceste schimbări fundamentale ale modului de lucru.

De la online 100%, în 2021 am livrat fie în format blended, fie din nou, la clasă, combinând secvențele online cu training față în față, unde rulăm simulări de business, workshop-uri și proiecte de echipă. Am testat soluții și instrumente noi, am creat noi parteneriate, am fost atenți la tendințele globale, dar și modul în care a evoluat piața din România.

Oana Scarlat, CEO EXEC EDU

Oana Scarlat exec edu

La EXEC EDU, un curs complet de management care se desășoară pe Zoom costă 2.500 de euro. Acesta va începe pe 9 aprilie și se va desfășura până pe 27 iulie 2022. Ca frecvență, cursurile se desfășoară în fiecare vineri și sâmbătă după-amiază. Dr. Lavinia Rașcă, Dr. Ovidiu Dîmbean Creța și Alin Gherman sunt printre trainerii care susțin acest curs.

Criza de personal din piața muncii, una din cele mai mari îngrijorări ale managerilor pentru următorii ani

Criza de personal începută în 2021 devine unul din indicatorii care creează neliniște în birourile managerilor, nu numai pentru anul în curs, ci și pentru viitor. Pe măsură ce numărul de joburi crește și cererea de forță de muncă depășește oferta, companiile se văd nevoite să facă eforturi suplimentare pentru a atrage, dar și pentru a păstra specialiștii potriviți. Un raport al Organizației Internaționale a Muncii (OIM), o instituție aflată sub umbrela Organizației Națiunilor Unite (ONU) arată că piața muncii se va redresa abia în 2023 și va reveni la nivelul prepandemic.

„În acest context mai larg, pe fondul valului uriaș de demisii la nivel global, chiar dacă cifrele nu arată la fel de dramatic încă, în Romania, tendința este clară: angajații reconsideră radical criteriile conform cărora rămân în companii. Angajatorii se luptă pentru atragerea și menținerea angajaților talentați, fideli și rezilienți. De aceea, companiile care investesc în oameni și își creează o echipă motivată, puternică, au toate șansele să reziste acestui context lipsit de predictibilitate și chiar să crească, căci crizele aduc cu sine și multe oportunități”, explică liderul de la EXEC-EDU.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri